Advertentie

Hoeveel ooms, oude tantes of gekke opa’s heb jij? Jij hebt toch ook die oom John die een vliegend tapijt cadeau geeft, of een oom Gerrit waarmee je een reisje tijdmachine maakt?

Een boek vol verhalen van deze twee auteurs met een opvallende rode omslag en een titel die duidelijk verwijst naar het thema van de Kinderboekenweek 2019.
Even vraag je je af: net zo leuk en goed als de succesvolle Dummies en Costa Banana’s? Ja!

In ieder verhaal is het thema ‘pech hebben’ op een bepaalde manier verwerkt. De ene keer gaat het om een vliegwedstrijd, de volgende keer iets met een T-rex in vroeger tijden, een treinreis, een opa die ontdekkingsreiziger was of zelfs een haast enge, lugubere spookrit. Een lief ontroerend, maar ook spannend verhaal is het verhaal over de winactie van oom Zeep en Gup, je gaat bijna van Sloebertje houden. In het laatste verhaal leer je ook nog iets over de onderwaterwereld en reis je mee in een onderzeebootje.
Soms is het geluk hebben als je pech hebt onderweg - of moet je iets doen met je ouders omdat ze anders raar gaan doen als ze zich vervelen - en je moet geen problemen zoeken, maar oplossingen zegt een opa.

In dit boek staan niet alleen losstaande verhalen. Ze worden afgewisseld met feiten, met waargebeurde verhalen, ook van de schrijvers, met tips, spreuken en limericks. Tussen al deze onderdelen staan heel veel passende, leuke illustraties van Geert Gratama. Illustraties over vrolijke zeepaardjes, slaapfietsen, pechvogels, een verlaten inktvisje en weeskrokodilletjes.

Deze met vaart geschreven verhalen zijn heerlijk om voor te lezen door de humor, maar ook door de spanning die wordt opgebouwd en de heerlijke fantasie. Fantasie die als waar kan worden aangenomen maar waarvan je als kind toch direct weet: dit kan niet echt gebeurd zijn.
Verhalen waarvan je als kind misschien stiekem wel droomt zelf eens mee te maken en al die bijzondere figuren tegen te komen.
Maar: als de voorlezer denkt verder te gaan waar de vorige dag de boekenlegger tussen de bladzijden is gestopt, zal deze volwassene vast ontdekken dat dat papiertje ‘s nachts pootjes heeft gekregen……..natuurlijk lees je zelf verder in dit boek van het duo Gouden Grijns!

Een heerlijk, fantasievol, dol, gek, mooi, interessant en vooral léuk leesboek voor kinderen!

Reacties op: Soms is het geluk hebben als je pech hebt onderweg

10
Pech onderweg - Jozua Douglas Tosca Menten
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 13,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker