De kluts kwijt

Rcisca 06 juni 2023
Al sinds het Feelgood Five event stond dit boek gesigneerd en wel naar me te knipogen vanuit de boekenkast.
Hey jij daar.... wanneer ga je MIJ nou eens lezen?

De tijd was daar en ik heb weer heerlijk genoten van de vertrouwde schrijfstijl van Vannessa.
Vrolijk, luchtig, grappig, maar toch ook met serieuze en diepgaande verhaallijnen.
Doordat ze die zo vrolijk, vlot en gezellig omschrijft blijft het verhaal een echte feelgood.
Een boek met een beetje vrouwendrama, relaties, een zieke ouder, jeugdtrauma, vriendschap, familie, ontluikende liefde en een happy end.
Alles wat voor mij een goed feelgood boek nodig heeft.

Waar Vannessa me bij Wedden van wel over de streep kreeg en me liet huilen was dat in dit geval iets minder aan de orde.

De kluts kwijt heeft niet heel veel personages die een grote inbreng in het verhaal hebben. Hierdoor zoomt Vannessa erg in op dat kleine groepje en krijg je als lezer de kans Naomi, Jonas en Daantje goed te leren kennen. Je leeft met ze mee als ze ruzie maken, maar ook als ze samen op zoek gaan naar oplossingen, als het leven anders loopt dan ze verwachtte en als ze fouten maken die ze dolgraag terug zouden draaien. Vannessa weet deze gevoelens goed op mij als lezer over te brengen.

Ook dit verhaal luisterde ik grotendeels en ook hierbij heb ik weer genoten van @Donnavrijhof . Zij weet de verhalen van Vannessa altijd perfect tot leven te brengen. Ze zijn echt een geweldige match samen.

Meer recensies van Rcisca