Een boek dat net zo goed over dieren als over mensen gaat!

Met veel plezier las ik “Komt een mens bij de dierenarts” van Joyce Hofman. Joyce je mee in de wereld van de dierenartspraktijk — waar het stiekem net zo vaak om mensen gaat als om dieren.

Want: je behandelt een dier, maar hebt te maken met de emoties, keuzes en portemonnee van de mens erachter. En dat maakt dit boek zo interessant en schrijnend tegelijk.

Zo lees je over een hond die per ongeluk een mensenlintworm opeet (ja, echt), maar ook over baasjes die hun geliefde dier noodgedwongen moeten laten inslapen omdat de behandeling onbetaalbaar is. Want waar mensen verzekerd zijn voor zorg, betaal je die voor dieren meestal volledig zelf — met alle ongelijkheid van dien.

Aan de andere kant: een privéspa voor je hond met badjas en al bestaat óók. Die scheve wereld zet je echt aan het denken.

De belangrijkste boodschap? Doe alsjeblieft goed onderzoek voordat je een hond aanschaft. Veel rashonden kampen met erfelijke ziektes en lichamelijke afwijkingen door jarenlange doorfok. Liefde voor een dier begint bij verstandige keuzes — vóór je het in huis haalt.

Een aanrader voor iedereen die van dieren houdt én zich durft af te vragen of we wel altijd het beste voorhebben met onze harige vrienden.

Meer recensies van ReadbyLisettevanD