Advertentie

Violet gaat na de dood van haar papa en zusje naar de prestizieuze school Elm Hollow, hier leert ze de flamboyante Robin kennen.
Samen met Robin en haar vriendinnen Alex en Grace krijgt Violet de kans om extra lessen te volgen bij hun leerkracht esthetiek, in deze lessen leren ze meer over de school, de heksenvervolging van die tijd en andere speciale vrouwen uit de geschiedenis.

Furie had zoveel potentieel, zeker vanaf het moment dat de meisjes de Furiën aanriepen, maar de auteur heeft hier te weinig mee gedaan. Naar mijn mening probeerde de auteur te veel gebeurtenissen in een klein boekje te proppen waardoor veel zaken of niet uitgewerkt werden, te snel uitgewerkt werden of gewoon slecht. Er werd zo vaak iets over de Furiën gezegd, maar er werd nooit dieper op in gegaan ookal kon dit het verhaal naar een nieuwe dimensie slepen.
Het boek sprong ook vaak van de hak op de tak waardoor ik vaak even terug moest bladeren om te zien of ik iets gemist had… Naar het einde van het boek toe komen we op een stuk waar we de eerste 2 alinea’s in de les van Annabel zitten en zonder duidelijke overgang zit de lezer in een stuk over de avond ervoor (?) om erna direct weer naar de les terug te gaan. Ik kan gebrijpen dat dit deel de gedachtegang van Violet weer geeft, maar voor de lezer maakt dit het zeer lastig om te volgen. Ook de tijdsaanduidingen zijn moeilijk te volgen, zo weet je nooit hoeveel tijd er juist in het boek verstrijkt. Sommige paginas gaan over een tijdspanne van een week terwijl op andere momenten er zeer veel paginas nodig zijn om een enkele dag duidelijk te maken.
Het positieve aan Furie was dat het vlot las, maar naar het einde toe begon ik steeds meer moeilijkheden te ondervinden om mijn aandacht erbij te houden.

Ik twijfel of ik Furie een 2,75 of een 3/5 geef. Ik vind het jammer dat de auteur zoveel kansen had om het boek een andere wending te geven en het interessanter te maken, maar ze heeft al deze kansen laten liggen.

Reacties op: Furie van Katie Lowe

47
Furie - Katie Lowe
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker