Advertentie

Bevat spoilers!

Het mes van de sluipmoordenaar is de prequel die zich afspeelt in de wereld van de Glazen troon serie met verschillende kort verhalen. We volgen Celaena tijdens al haar avonturen, deze zullen verder in de serie nog een grote rol spelen.

Het is niet noodzakelijk de prequel te lezen voordat je aan de serie begint, alles zal het duidelijkst zijn als je Het mest van de sluipmoordenaar leest voor Koninkrijk van As. Zelf heb ik eerst de volledige serie gelezen voor de novellas. Dit gaat ook, maar je zal soms niet weten wie een personage is of waarom hij/zij belangrijk is, deze onduidelijkheid kan soms een deel van het leesplezier wegnemen. Daar zal dit boek mee helpen.

Een ding wil ik echt nog even van mijn lever, ‘Sam did not deserve this!’ Zij die eerder al verhalen van Sarah J Maas hebben gelezen weten dat de auteur een kei is in harten breken. Als je de serie al hebt gelezen weet je hoe de novellas eindigen en toch heb ik de laatste 50 pagina’s niets anders gedaan dan geweend.

In totaal bestaat dit boek uit 5 novellas.

De sluipmoordenaar en de piratenheer 3,5/5

We volgen Celaena en Sam die naar Schedelbaai gaan in opdracht van hun baas, Arobynn. Daar aangekomen blijkt dat het om een heel andere opdracht gaat dan initieel was verteld, Celaena en Sam moeten een lading slaven veilig naar Klooffort (de thuisbasis van de sluipmoordenaars) brengen. Als Celaena ziet in wat voor omstandigheden de slaven worden ondergebracht kan ze haar hart niet zover krijgen om het spel mee te spelen, samen met Sam zorgt ze ervoor dat de slaven kunnen ontsnappen.

De sluipmoordenaar en de genezer 4,5/5

Natuurlijk valt het ontsnappen van de slaven niet in goede aard bij Arobynn, als straf moet Sam toezien hoe Celaena in elkaar wordt geslagen door Arobynn. Eens Celaena weer wakker is moet ze als straf een maand trainen bij de Stille Sluipmoordenaars in de Rode Woestijn. Onderweg naar de Rode Woestijn is Celaena in een klein havenstadje waar ze Yrene Towers leert kennen, een jonge genezeres die onderweg was naar de Torre Cesme om daar te studeren voor genezeres. Het kleine gebaar dat Celaena aan Yrene geeft en wat ze Yrene leert zal een grote rol spelen in het verdere leven van Yrene en de andere genezeressen aan de Torre Cesme.

De sluipmoordenaar en de woestijn 3/5

Na deze maand zal Celaena moeten terugkomen met een aanbevelingsbrief van de Meester. Net voordat de maand om is worden deze sluipmoordenaars verraden door een vriend en moet Celaena ervoor zorgen dat de Meester niet vermoord wordt, zodat ze kan terugkeren met de aanbevelingsbrief.

De sluipmoordenaar en de onderwereld 3,5/5

Celaena krijgt een nieuwe opdracht van Arobynn, ze moet Doneval uit de weg ruimen en de documenten die hij en zijn zakenpartner zouden ruilen bezorgen aan Arobynn. Bij verkenningen om de opdracht uit te voeren wordt Celaena bijna vermoord, maar gelukkig is Sam in de buurt om haar te redden. Na afloop blijkt de opdracht niet te zijn wat ze dacht.

De sluipmoordenaar en het koninkrijk 5/5

Na het bedrog van Arobynn tijdens Celaena’s laatste opdracht beslissen zij en Sam om de sluipmoordenaars veste te verlaten en op hun eentje te gaan wonen. Het lukt hun echter niet om nieuwe opdrachten te verzamelen en ze beslissen om aan Arobynn te vragen of ze het gilde mogen verlaten en in een andere stad een sluipmoordenaars veste op te richten. Na betaling van de verlatingspremie krijgt Sam een opdracht van een onbekende die ze niet kunnen laten liggen, vermoord Jayne de Koning van de misdaad in Klooffort en zijn rechterhand Farran. Wanneer deze opdracht misloopt wordt Celaena alles ontnomen, ze wordt door de Koning van Klooffort veroordeeld om als slaaf in de zoutmijnen van Endovier te gaan werken. Een straf die zo zwaar is dat de meeste slaven het geen maand volhouden.

Ik heb erg genoten me weer in deze geweldige wereld te bevinden en kijk erg uit om de hele serie te herlezen.

Reacties op: Het mes van de sluipmoordenaar

37
Het mes van de sluipmoordenaar - Sarah J. Maas
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners