Heerlijke spannende thriller
In De Huisarts neemt Inge Spaan je mee naar een ogenschijnlijk rustig dorp waar niets is wat het lijkt. Wat begitn als een nieuwe start voor een jonge moeder, verandert al snel in een beklemmende zoektocht naar de waarheid.
Wat kan je verwachten?
Huisarts Inez keert na haar scheiding terug naar haar geboortestreek en neemt samen met haar zoontje Otis een praktijk over in het Zeeuwse Diepenmeer. Wat een frisse start lijkt, slaat al snel om in iets veel duisters: meerdere dorpsbewoners overlijden onder verdachte omstandigheden. Samen met haar college Thijs probeert Inez te achterhalen wat er speelt, maar ze stuit op tegenwerking en een muur van geheimen. De spanning loopt op als de dreiging ook haar eigen gezin bereikt. Is haar nieuwe thuis wel zo veilig als ze dacht?
Mijn kijk op... De Huisarts
Via HarperCollins ontving ik deze thriller van Inge Spaan, een voor mij nog onbekende auteur. Ik begon er meteen aan, thrillers van eigen bodem doen het bij mij altijd goed. En dit boek stelde niet teleur! Vanaf het begin voel je dat er iets gaande is. De verschillende perspectieven maakten in het begin wat zoeken, maar droegen ook bij aan de spanning.
Het verhaal deed me denken aan de schrijfstijl van Suzanne Vermeer en Linda van Rijn, auteurs die ik graag lees. De Huisarts is spannend, maar leest soepel weg. Geen bloederige details, wel een constante spanning die je blijft voelen. Naarmate het verhaal vordert vallen de puzzelstukjes op hun plek, maar voorspelbaar wordt het niet. En ik leefde echt mee met Inez, zeker toen ook haar zoontje Otis erbij werd betrokken.
Voor wie is dit boek?
Voor lezers die houden van psychologische thrillers zonder gruwelijke details, maar mét spanning die je vasthoudt tot de laatste bladzijde. De Huisarts is perfect voor op je strandbedje of tijdens een ontspannen weekend. Fans van Suzanne Vermeer en Linda van Rijn zullen zich hier absoluut in thuis voelen.
Wat kan je verwachten?
Mijn kijk op... De Huisarts