Geschiedenis in geweldige roman
Het duurde even voor ik begon aan dit boek, dat kwam met name door de dikte van het boek: 1270 pagina's. Maar mijn "angst" bleek onnodig want ik vloog er door heen. Wat kan deze vrouw ontzettend mooi schrijven, heel beeldend maar zonder in moeilijke gekunstelde zinnen te vervallen. Een verhaal over enkele generaties van een familie waarbij je je al snel bijna lid van die familie voelt. Ondanks dat er veel namen voorbij komen (wat ik soms lastig vind) kostte het me geen moeite om ze te onthouden, waarschijnlijk omdat je je deel van het verhaal voelt. Ik kwam er overigens pas bijna op het eind achter dat achterin het boek een soort stamboom staat afgedrukt (vooor het geval je met de namen even de draad kwijt bent) maar die heb ik niet echt nodig gehad.
Ik heb in tijden niet zo'n prachtig boek gelezen en daarbij ook nog een stukje geschiedenisles gehad over het oostblok (voelde niet als een les). Voor mij een dikke 5 sterren.