Een hilarische novelle!!!

Rita Leyman 21 november 2023
'Belofte maakt schuld' is een tussendoortje geschreven door Sabine Zwaan uitgegeven door De Verhalenfabriek
Sabine Zwaan (32) werkt fulltime als basisschoolleerkracht in Utrecht. Ze is gek op haar twee katten, schrijven, Disneyfilms en Taylor Swift.

Net als de auteur is het hoofdpersonage Linde ook gek op Disneyfilms en zingt ze uit volle borst mee met de liedjes van Taylor Swift.
Ze vergelijkt zelfs haar vriendjes met Disneypersonages.
Linde is gedumpt door haar vriendje Edward. Hij vindt haar wel aantrekkelijk en grappig maar hij vindt het lastig om uit te gaan met een vrouw die constant in haar eigen droomwereld leeft. Hij had het ook moeilijk met haar slordigheid , directheid en happy face. Na de breuk brengt ze haar avonden alleen door op de bank in haar appartement met een Cuba Libre terwijl ze luidkeels liedjes van Taylor Swift zingt.
Na 4 weken vinden haar hartsvriendinnen Maud en Emma dat het nu wel welletjes is geweest. Ze roepen de hulp van haar broer Jonah. Hij heeft een plan. Hij haalt een oud roos papiertje boven. Als tiener had Linde als verjaardagscadeau een brief aan haar broer gegeven waarin ze beloofde een week lang alles te doen wat hij zegt. Dus vindt hij het ideale moment om dit wapen boven te halen. Dit levert een paar gênante momenten op en loopt ze te pas en te onpas haar ex tegen het lijf. Gelukkig krijgt ze de hulp van haar broers boezemvriend Abel...

'Belofte maakt schuld' is een kort verhaal dat je in een namiddag leest. Het verhaal is vlot geschreven en is doorspekt met humor. De vergelijking met Disney-personages die in het hele verhaal verweven zit, vind ik heel goed gevonden. De karakters zijn mooi uitgewerkt.
De scènes zijn zodanig beeldend verteld, dat je het als het ware met je eigen ogen beleeft. Wat heb ik gelachen met de gênante momenten.
Ook al was het einde voorspelbaar toch heb ik heel hard genoten van 'Belofte maakt schuld'

'Belofte maakt schuld' is een cocktail van romantiek, liefde overgoten met humor.
Wil je eens al je zorgen opzijzetten of wil je een druilerige dag eens opvrolijken dan kan ik je ten stelligste aanraden om deze novelle te lezen.

Meer recensies van Rita Leyman