'En wat dan liefde is ' : een spicy cocktail van romantiek en hilariteit
'Wat dan liefde is' is een niet alledaagse feelgood geschreven door Lisette Jonkman, uitgegeven door Luitingh-Sijthoff.
Rozemarijn geniet van het leven. Ze heeft een heel hechte vriendengroep waarmee ze de grootste lol mee beleeft. Feestjes met overvloedig drank, drugs en mooie mannen schuwen ze niet. Rozemarijn gelooft niet in het traditionele huisje-boompje-beestje en wil zich vooral niet binden aan een man. Tot ze op een dag de knappe Magnus op haar werk ontmoet. Vlinders fladderen rond in haar buik. Blijkt dit de ideale match te zijn die ook alleen maar lol wil hebben of is dit de crush van haar leven?
Wanneer haar beste vriendin Nikita vraagt om Mindel te helpen om een vrijgezellenfeest voor haar te organiseren, blijkt dat Mindel en Rozemarijn het wel heel goed met elkaar kunnen vinden. Zal ze Magnus meenemen naar de bruiloft? En is dit een date of is het allemaal fake?...
Dit was mijn eerste kennismaking met Lisette Jonkman en ik moet eerlijk bekennen ik heb met volle teugen genoten. Het boek zit vol met hilarische scènes waarbij ik meermaals in een deuk lag. Lisette is een meester om op zo'n manier ook wel moeilijke thema's aan te kaarten bv de conservatieve houding tegenover queer. Ook pikante scènes komen voor die misschien wel voor bepaalde lezers choquerend kunnen overkomen. Personages worden één voor één heel goed uitgewerkt. Rozemarijn die worstelt met zichzelf en op zoek is wat belangrijk is in het leven. Mindel die niet de voorbeeldige dochter is en niet aan de wensen van haar ouders voldoet. Ook de verschillende vrienden en ouders worden op zo'n manier uitgewerkt dat je van ieder wel een beeld kunt vormen. Eigenlijk schrijft Lisette wel heel beeldend maar om daar een film van te maken heb ik wel mijn twijfels. Laat de verbeelding maar spreken.
De live-leesclub met Lisette was net zoals ze haar boek schrijft. Animo verzekerd en resultaat was buikpijn van het lachen.
Als je wil weten waarom ik nu mijn stofzuiger met andere ogen bekijk, lees dan gewoon het boek