Spannend!!!
'Sterf', geschreven door de Vlaamse thrillerkoningin Sterre Carron, is het tweede deel waarin hoofdinspecteur Erin De Donder de hoofdrol speelt, uitgegeven door Phoenix Books
Stefanie leidt een normaal en gelukkig leven maar daar komt een einde aan wanneer ze voelt dat er iemand haar bedreigt. 's Nachts hoort ze iemand in het huis stappen, een andere keer vindt ze kauwgum die ze nooit koopt,... Wanneer ze haar man inlicht, gelooft hij haar niet, hij denkt dat ze het zich allemaal maar inbeeldt. Ze voelt zich in de steek gelaten en is vastbesloten om zelf de dader te zoeken...
Tegelijkertijd volgen verschillende moorden in Mechelen. Hoofdinspecteur Erin De Donder en haar team zitten met hun handen in hun haar. De moordenaar laat geen sporen na en blijkt altijd een stap voor te zijn. Er zit geen vast patroon in, alleen zien ze dat hij het gemunt heeft op Einzelgängers. Erin beseft dat de tijd dringt voor er nog meer doden vallen...
Het verhaal wordt afwisselend verteld door Stefanie, Erin en de IK-figuur. Door deze schrijfstijl wordt de spanning geleidelijk aan opgebouwd. Elk hoofdstuk eindigt met een cliff-hanger zodat Sterre de aandacht van de lezer de hele tijd vasthoudt.
De personages worden krachtig neergezet. Erin worstelt met familieproblemen en trauma's uit het verleden. Stefanie en IK hebben te kampen met de demonen uit het verleden. Het verhaal wordt afwisselend verteld in het heden en het verleden. Zo vloeit alles mooi in elkaar en begrijp je wat de reden was waarom deze daden en beslissingen werden genomen.
De spanning ligt gedurende het hele verhaal hoog en het plot is heel verrassend. De IK-figuur blijft tot op het einde mysterieus en wanneer je de dader kent dan sta je versteld omdat je het terug niet kon voorspellen.
Dit typeert Sterre haar schrijfstijl : vlot, spannend, onverwachte wendingen en een verrassende plot.
Op voorhand wist ik al dat ik een vrije dag moest voorzien om dit boek te lezen want eenmaal ik start blijf ik in de wereld van Sterre vertoeven en vergeet ik alles rondom mij.
En wie twijfelt er nog of Erin De Donder een waardige opvolger van Rani Diaz is? Ik ben alvast grote fan en kijk al uit naar de volgende avonturen met Erin in de hoofdrol