Een pittige roman!
'Dirty Diana' was eerst een succesvolle podcast van Jen Besser en Shana Feste met Demi Moore als stemactrice. Door deze succesvolle podcast besloten ze om daarvan een roman uit te brengen.
In 'Dirty Diana' is Diana Wood aan het woord. Haar huwelijk met Oliver is geslaagd. Ze hebben een pracht van een dochter waarvan ze zielsveel houden. Alleen is de sleur in het huwelijk gekomen. Diana en Oliver leven meer als zus en broer naast elkaar. De passie tussen hen is gedoofd, intimiteit is volledig zoek geraakt. Wanneer Diana haar oude schoolvriendin terug ontmoet, mijmert ze over hoe ze vroeger was. Ze was creatief, vol passie en kende geen grenzen. Voor ze Oliver leerde kennen, interviewde ze vrouwen over hun diepste verlangen waarvan ze dan een bijpassend portret maakte. Ze haalt haar oude tapes weer naar boven en luistert er terug naar. Ze hoopt dat ze op die manier de erotiek in haar eigen relatie terug kan vinden...
Het verhaal begint met een stomende proloog om dan verder te gaan in het heden waar de lezer ontdekt hoe de relatie tussen Oliver en Diana is. Door de uitnodiging van haar oude studievriendin worden we terug naar het verleden gekatapulteerd waarin we het bruisende leven van Diana ontdekken. Het contrast tussen haar oude, roekeloze studentenleven en haar huidig standvastig, gesetteld leven is een immens verschil.
De emoties van Oliver en Diana, de worsteling om toch hun huwelijk te redden ook al is het alleen om hun dochter te sparen, worden bijzonder goed neergepend. Dit is waar het boek eigenlijk allemaal om draait.
Hou je van een spicy roman met weinig verhullende scènes over een relatie die bijna op het ontploffen staat dan is 'Dirty Diana' de ideale keuze.