Just one chapter
'De grote boze wolf' is het derde deel van de reeks rond de rechercheurs Marjolein De Vriese en Nathan Durnez geschreven door Bjorn Van den Eynde, uitgeverij Pelckmans.
Marjolein en Nathan hebben in het verleden al tweemaal bewezen dat ze een heel goed duo vormen alleen het verleden staat hen in de weg. Ook al hebben ze gezworen niet meer samen te werken toch roept Saelens hen op wanneer er plotseling een zesjarig meisje in een buitwijk van Luik verdwijnt. Na een paar dagen duikt het kind weer op, verkleed als de stripheldin Wiske. Ze heeft overal snijwonden en bloedt hevig. De dader liet ook een boodschap achter 'geen Wiske zonder Suske'. Zullen Marjolein en Nathan de boodschap en de aanwijzingen op tijd kunnen ontcijferen? Het wordt voor hen een race tegen de klok. Wie zal het halen voordat er nog meer slachtoffers vallen?
De cover oogt heel mooi en past perfect bij het verhaal. Je ziet een hele mooie teddybeer. Deze wordt ontsierd door het bloed dat eraan kleeft. Je krijgt het vermoeden dat er iets gruwelijks met een kind is gebeurd. De titel ' De grote boze wolf' kan verwijzen naar Roodkapje waarin de wolf wel heel lief kan zijn vooraleer hij zijn slag slaat.
De drie delen uit de reeks kan je elk apart lezen toch raad ik aan om ze op volgorde te lezen. Gedurende de drie boeken zie je hoe de hoofdpersonages evolueren, hoe ze omgaan met hun privéleven en hun struggles uit het verleden. Hun twijfels, verdriet, angst en hun drang om de waarheid te ontdekken loopt als een rode draad doorheen het verhaal.
Zoals de voorgaande delen is ook 'De grote boze wolf' letterlijk en figuurlijk een dikke klepper. Het boek telt wel 542 bladzijden maar geen paniek, je vliegt er zo doorheen. De kleine hoofdstukken zorgen ervoor dat je het boek nauwelijks kan weg leggen. De leuze 'Just one chapter' is heel toepasselijk op dit boek. De spannende, vlotte, filmische schrijfstijl zorgen ervoor dat je als het ware alles op de eerste bank beleeft. De auteur daagt je uit om ook te zoeken wat de dader met de boodschappen wil zeggen. Ik betrapte mezelf erop dat ik ook het desbetreffend stripboek heb opgezocht om de dader te ontmaskeren. Helaas is het me niet gelukt. Het plot kreeg een onverwachte, verrassende wending. Bjorn eindigt zijn boek met zo'n ongelooflijke cliffhanger zodat de lezer reikhalzend uitkijkt naar het volgend avontuur van Marjolein en Nathan.
Ben je op zoek naar een serie om te binge-lezen dan zijn dit de perfecte boeken. Ik heb de laatste twee delen na elkaar gelezen en het heeft me geen moment verveeld. Ik ben alvast grote fan van deze top-serie!!