King sferen
Namens uitgeverij Luitingh-Sijthoff mag ik het prachtige Duma recenseren. Uiteraard was ik al bekend
met het verhaal , maar ik moet eerlijk toegeven dat ik Duma nog niet eerder gelezen heb. Ik was blij
verrast dat dit boek nu dan ook bij mij op de deurmat viel. En ik moet eerlijk toegeven, Luitingh-Sijthoff
, jullie hebben er weer een bizar mooie editie van gemaakt. De sprayed edges en de prachtige
kaft , wauw! Een must have voor eigenlijk wel elke boekenliefhebber. Want ook deze editie staat
gewoon weer te shinen in je boekenkast.
Duma is een boek wat echt in spanning opbouwt. Sommige zouden zeggen dat het misschien wat
langdradig lijkt, echter kan ik deze opbouw enorm waarderen en vind het wel zo geschreven dat het
nooit een bittere pil wordt om het door te lezen. King komt wat mij betreft wel vaker met zo’n
geniale opbouw in het verhaal , dat het maakt dat je gewoon door wil lezen. De hersenspinsels van
deze man zijn wat mij betreft buiten proportie zo goed. Duma vind ik ook een boek wat je echt weer
in ‘King-sferen’ brengt , dit door de spanningen en het mysterie wat naar voren komt. De personages
worden tot in detail aan je voorgesteld, en je wordt op een sublieme wijze meegenomen in hun
gedachtegang. Het einde lijkt daarentegen wel wat vlot geschreven. Maar ook daar is King een kei
in, zijn verhalen zijn vaak verre van realistisch. Ik vind dan ook dat je het zeker niet als storend of een
afrafeling van het verhaal moet zijn. Maar ik zou zeggen , neem de proef op de som en lees Duma.
Dan ben ik ook erg benieuwd naar hoe jullie dit zien!
gewoon weer te shinen in je boekenkast.
Dan ben ik ook erg benieuwd naar hoe jullie dit zien!