Een prachtige vertelling van weinig belang
Ik was betoverd door het ontwerp van de kaft, welke achteraf een prachtige weergave is van een scene uit het boek. Echter maakt de proloog waarin een goden kind een wereld schept waarin ons verhaal zich afspeelt het voor mij moeilijk om in het verhaal te komen. Door vanuit dat oogpunt te starten doet de wereld er in eerste instantie niet zoveel toe, het is van weinig belang.
Gaandeweg is het gevoel verbeterd en zit het knap in elkaar. De wezens zijn deels origineel en deels bekend, maar dit past mooi in het plaatje.
Waar andere schrijvers drie of zelfs meer delen voor nodig hebben, wordt hier alles netjes en snel afgehandeld zonder al teveel gekunstel, plottwists of bloedvergieten. Het helpt daarbij dat er een zieneres is die klare taal spreekt en ook nog eens bezeten wordt door de Godheid die de wereld heeft geschapen, waardoor alles in goede banen wordt geleid.
Er waren weinig delen waarin onzekerheid of aktie spanning bracht, alles is al voorzien en het juiste pad wordt ten alle tijden bewandeld.
De nietigheid van het verhaal wordt nogmaals benadrukt als we aan het einde weer uitzoomen, en afsluiten vanuit het oogpunt van het goden kind, waarvan haar kinderachtige broertje verantwoordelijk was voor de plot in het verhaal.
Mijn conclusie: Als je een leuk verhaal zoekt, zonder een ingewikkeld plot en een soepel afgerond einde, dan is dit boek zeker de moeite waard.
Als je nagelbijtend op het puntje van je stoel wilt zitten, dan kun je deze beter even laten liggen.