Eens wat anders.

Roelof Dekker 01 juni 2025
Het verhaal is heel toegankelijk om mee te beginnen, de meeste gebruiken en begrippen lijken op de onze in de huidige tijd, met uitzondering van het enorme verschil in grootte tussen mens en Gigant. Die giganten zijn ook dan ook echt gigantisch, een mens is grofweg zo groot als de hand van een gigant. De hele wereld eromheen is goed opgebouwd en er is veel aandacht besteed aan het overbruggen van het grootte verschil tussen de twee rassen. Voor mijn gevoel leest het begin als een lichte science fiction, terwijl dit later toch echt omslaat in volle Fantasy!(Met een tintje Urban)
De twee hoofdrollen zijn weggelegd voor een mens, dit is Rena die tegelijk de blogger betreft, en Caelen, de gigant die bewaarder is. De twee komen elkaar vaker tegen dan het toeval kan verklaren wat bijna meer op lotsbestemming lijkt dan iets anders. Gaandeweg raken de twee bevriend, wat logisch verloopt, maar tussendoor voelen we toch ook wat spanning tussen de twee en andere mens/gigant relaties wat veel vragen oproept. Heel veel vragen, die aan het einde van het verhaal een mogelijkheid krijgen zich te verklaren, maar waar we nog even op moeten wachten.
Ik vindt het leuk om te lezen, er zijn leuke Anime invloeden in verwerkt die tegelijk het realisme wat verminderen, maar niet te storend zijn.
Al met al een leuk verhaal wat je makkelijk even weglegt voor andere dingen, maar even makkelijk weer oppakt om verder te lezen.
Of ik deel twee ook koop vraag je?
..ik denk het wel. Ik ben toch benieuwd welke oorsprong alles heeft, en hoe de auteur een aantal vraagstukken gaat oplossen!

Meer recensies van Roelof Dekker