Praktisch en gemakkelijk lezend
Maike beschrijft als geen ander 'vanuit het vak' en dat maakt het heel plezierig om te lezen. Met ervaringsverhalen van anderen (van verschillende geledingen) én zichzelf. Sommige verhalen zijn zeer herkenbaar, andere verhalen niet, maar ik kon me wel goed voorstellen hoe het in zijn werk zou gaan.
Een aantal praktische tips in mijn opschrijfboekje gezet zodat ik ze later nog eens terug kan lezen. Niet alle tips zijn 1 op 1 toepasbaar maar het deed mij zeker nadenken over hoe ik het zelf wil gaan doen. Meer energie overhouden op mijn werkdagen én minder/niet op mijn vrije dagen aan de slag.
Zakelijk opstellen komt ook aan bod. Een reminder want ik wéét het wel alleen schuift het gemakkelijk naar de achtergrond. Het is ons werk, wij zijn professionals en vanuit die rol het gesprek aangaan.
Een aanrader voor beginnende leerkrachten alsook voor degenen die al langer meedraaien in het onderwijs.