59 minuten
Ik durf wel te zeggen dat dit boek me in zijn greep heeft gehad. Nooit eerder las ik iets van Holly Seddon, maar dit was zonder meer een binnenkomer van een verhaal.
De hoofdstukken worden afgewisseld tussen drie perspectieven van drie verschillende vrouwen. Het zijn allemaal korte hoofdstukken waardoor er een bepaald tempo in het verhaal zit. De tijd die gedurende het verhaal onverbiddelijk doortikt brengt een extra spanning met zich mee die enorm voelbaar is.
Ondanks dat dit natuurlijk een fictief verhaal is zou dit zomaar werkelijkheid kunnen zijn of worden en dat gegeven maakt het beangstigend.
Tijdens het lezen voel je dan ook de angst en de onmacht door de pagina's heen sijpelen. De wanhoop van de personages, maar ook de diepe liefde en de vechtlust om bij de mensen terug te komen die ze het dierbaarst zijn. Je krijgt mensen hun goede en hun slechte kanten te zien. Waar ze toe in staat zijn in een situatie als deze. Geheimen van de vrouwen worden ontrafeld en ik vind het een knap staaltje schrijfwerk hoe alles uiteindelijk tot één geheel is verweven.
De schrijfster zet je aan het denken met dit verhaal en weet je zelfs compleet te verrassen. Iets wat me voor een moment verward achterliet en waardoor ik even terug ben gegaan om sommige stukken nog eens te lezen.
Wat zou je doen? Laten we hopen daar nooit achter te hoeven komen.
@awbrunathrillers nogmaals hartstikke bedankt voor dit recensie-exemplaar!
Wat zou je doen? Laten we hopen daar nooit achter te hoeven komen.
@awbrunathrillers nogmaals hartstikke bedankt voor dit recensie-exemplaar!