Een kleine kerstleugen

Roswithareadsalatte 08 november 2025
Dit verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van vier verschillende vrouwen. Ieder met hun eigen gevoelens, onzekerheden en problemen. Dat maakt ook meteen dat dit boek heel toegankelijk en herkenbaar is.

Je wordt meegenomen in geheimen en in de strubbelingen waar ze tegenaan lopen in hun relaties en huwelijken, in familiebanden die op spanning staan, maar die ook weer opgehaald en hersteld worden. In hoe het is om niet in een warm thuis te zijn opgegroeid, maar ook in nieuwe levensfases zoals het pensioen. Een periode waarin je jezelf weer helemaal opnieuw moet gaan hervinden. Vooral wanneer blijkt dat het toch niet gaat zoals je voor ogen had.

De setting is sfeervol, beeldend en het boek is met humor geschreven. Meteen moet ik dan ook aan oma Phyllis denken. If you know, you know! Het is als een kerstfilm die zich afspeelt in je hoofd. Van de chaos en de drukte, tot aan het bakken van koekjes, de versieringen en de vele lichtjes aan toe.

Is het boek voorspelbaar? Ja. Maakt dat het minder leuk? Absoluut niet. In twee dagen tijd las ik het dan ook uit. Mocht jij nu nog op zoek zijn naar een verhaal vol met liefde, diepgang, persoonlijke groei en die heerlijke kerstmagie. Dan raad ik het je zeker aan.

@harpercollins_holland nogmaals hartstikke bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Meer recensies van Roswithareadsalatte

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.