The Last Sunrise
Ik heb in een ver verleden al eens eerder boeken gelezen van Anna en ik kon daarom ook niet wachten om te beginnen in The Last Sunrise. De cover maakte me direct enthousiast en ook de setting wanneer je begint met lezen laat je bijna meteen je koffers inpakken om vervolgens het vliegtuig te nemen naar het zonovergoten Mallorca.
Je wordt meegenomen in het verhaal van een eerste liefde en vakantieliefde, maar het is meer dan dat. Het gaat over medische en mentale gezondheid, ingewikkelde familiebanden die op spanning staan, over het ontdekken waar je vandaan komt, alleenstaand ouderschap, waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt en waarom mensen zijn geworden zoals ze zijn, vriendschap (al had ik daar graag meer over gelezen in deze setting) en kapitalisme.
Echter vond ik persoonlijk de instant liefdes trope minder in dit verhaal en hadden bepaalde scenes geen toegevoegde waarde voor mij. Het voelde aan als het onnodig rekken van het boek. M'n connectie met het hoofdpersonage stagneerde helaas op een bepaald punt en ondanks de zwaardere onderwerpen en de mooi geschreven stukjes en quotes kreeg ik tijdens het lezen meer een young adult gevoel dan een new adult, wat het oorspronkelijk zou moeten zijn. Ikzelf val niet meer onder eerstgenoemde wat zou kunnen verklaren waarom dit boek niet meer 100% bij mij past, maar waardoor ik ook heel goed kan begrijpen dat jongeren zich beter kunnen identificeren aan bepaalde aspecten van het boek.
@boekerij nogmaals hartstikke bedankt voor dit recensie-exemplaar!