Mijn mening

Saarsmile2012 20 december 2024
Jij mag alles zijn is een onvoorspelbaar boek dat gaat over een dapper meisje genaamd Lexi. Lexi doet wat ze denkt wat er van haar verwacht wordt, ook al zijn de meeste dingen ingewikkeld. Het boek gaat over dingen die in het echte leven ook gebeuren en over een zoektocht naar alle soorten beter, over verdriet dat niet lijkt te willen overgaan en over liefde wat dat eigenlijk echt is of zou moeten zijn. Lexi vindt dat ze al heel lang heeft geleefd. Zij wel, dat is het probleem.
Ik vond het boek heel verdrietig en onvoorspelbaar, doordat er dingen gebeuren wat je echt totaal niet verwacht en er komen veel emoties bij kijken. Er gebeuren soms ook dingen die je zelf niet zo snel zou doen, maar waarvan je wel begrijpt dat Lexi dat wel doet. Vooral de dingen die Lexi allemaal wel niet doet uit liefde voor de andere personages. Ook vond ik het boek inspirerend, zo leerde ik echt dat ik niet voor alles en iedereen moet zorgen, iets dat ik zelf normaal wel voel. Dit boek heeft mij laten zien dat je niet altijd sterk moet zijn en dat het soms zelfs beter is om je zelf te zijn dan je beter voor te doen dan dat je je voelt of je voor te doen als iemand die je niet bent. Ik zou dit boek aanraden omdat iedereen hier iets van kan leren en dat het goed is WIE je ook bent. Daarnaast leest het boek fijn en blijft het boek boeiend tot het einde. Dit boek krijgt van mij een 8,5/10.