Herkenbaar, treurig en krachtig tegelijk

Sabijn86 20 december 2020
Hoewel ik Boekwijt nog niet kende, ben ik heel blij dat ik haar als schrijver heb leren kennen. Met 'Bloedblaren' heeft Naomi Rebekka Boekwijt een prachtig, invoelbaar en levensecht boek geschreven. Als vrouw met borderline en een eetstoornis herken ik zóveel in het dwangmatige, gedisciplineerde en gecontroleerde van drang te moeten sporten, om de stemmingswisselingen en emoties het hoofd te kunnen bieden. Hoewel Bloedblaren een roman is geeft het een levensecht kijkje in het leven van iemand met een vernietigende stoornis, maar ook in de kracht die deze vrouw heeft. Vanuit het verlangen gezien te worden, iets oh zo menselijks, doet hoofdpersoon Liv zichzelf iets aan, maar krijgt ze ook fantastische dingen voor elkaar. Een prachtig boek wat smaakt naar meer van Naomi Rebekka Boekwijt.

Meer recensies van Sabijn86