Softe Reacher

SaliReads 16 november 2024
In de val is een actie thriller die leest als een detective. Het begint heel sterk met Reacher die vastgebonden wakker wordt op een metalen tafel terwijl hij geheugenverlies heeft. Hij kan zich niet herinneren wat er gebeurt is en hoe hij op die tafel terecht gekomen is. Dit zette de toon van een actie thriller in, maar die zette niet door in de rest van het boek. Er gebeurde genoeg om door te willen blijven lezen maar de actie waarmee het begon en die ik vanuit de Jack Reacher films en serie ken kwam veel minder naar voren. Voor mijn gevoel werd het meer een detective en ondanks het zoeken naar de waarheid vond ik het middelste deel wat traag. De schrijfstijl vond ik heel beschrijvend en niet altijd nodig, een motelkamer tot in detail beschrijven zonder dat het iets toevoegt aan het verhaal haalde voor mij de vaart eruit. Pas in het laatste deel was weer meer actie en deed het personage het beeld van Reacher weer eer aan.
Zeker geen slecht boek, maar het tempo had wat hoger gemogen en om het een actie thriller te noemen mag er ook meer actie in. Voor mij 3 ⭐️

Meer recensies van SaliReads