Niet zo goed als deel 1 & 2
BOEK REVIEW: As good as dead - Holly Jackson
In het derde en laatste deel van de A good girl’s guide to murder serie wordt Pip bedreigd door een stalker. “Who will look for you when you’re the one who disappears?” Pip wilt nog graag één case voor haar podcast behandelen voordat ze naar de uni gaat. Ze wilt achter de ware identiteit van haar stalker komen, en komt er al snel achter dat er erg veel overeenkomsten zijn met een lokale seriemoordenaar. Als de politie haar wederom niet gelooft en geen actie wil ondernemen, neemt Pip het heft in eigen hand.
Wat je al vrij snel in het boek merkt is dat Pip een trauma heeft overgehouden aan de moord op Stanley. Als haar handen zweten denkt ze dat ze onder het bloed zitten, en als ze harde geluiden hoort weergalmen de zes geweerschoten door haar hoofd. Pip is niet meer het vrolijke, lieve en gepassioneerde meisje. Ze is nu een jong volwassene met een post traumatisch stressstoornis en dat heeft Holly Jackson uitmuntend goed neer weten te zetten.
Waarom het boek van mij maar vier sterren krijgt in plaats van vijf sterren zoals de vorige twee delen? Dit deel is gewoon net wat minder goed. In de eerste twee delen ben je het hele boek lang een puzzel aan het leggen om achter de waarheid te komen. Pas op het allerlaatste moment volgt de ontknoping. In dit deel krijg je al halverwege te horen wie de seriemoordenaar is. In de eerste twee delen wist ik tot het einde toe niet wie het gedaan kon hebben en bleek de uitkomst een totale verrassing. In As good as dead had ik al in het begin van het boek door wie de seriemoordenaar zou zijn. Daarna is het nog steeds heel spannend en zeker interessant, maar het onderzoek naar de waarheid was hetgeen wat ik zo leuk aan deze serie vind en dat was hier minder.
Moet je dit laatste deel dan overslaan? Nee, zeker niet! Het is nog steeds een hele leuke YA murder mystery met een vlotte schrijfstijl.