Een combinatie tussen Grey’s Anatomy en Ali Hazelwood met Zeeuwse charme
Operatie liefde werd beschreven als een combinatie tussen Grey’s Anatomy en Ali Hazelwood met Zeeuwse charme. Grey’s Anatomy heb ik nooit gekeken, maar de vergelijking met Ali Hazelwood kan ik wel terugzien. De schrijfstijl leest enorm prettig met af en toe wat leuke humor tussendoor, die zeker aan de schrijfstijl van Ali Hazelwood doet denken. Ook de spanning tussen Mia en Jack komt goed naar voren en het verhaal is gewoon ontzettend vermakelijk. Het zijn leuke personages met overduidelijke chemie en een goed achtergrondverhaal. Ook de beste vriendin van Mia zorgt voor interessante dialogen.
De setting van het ziekenhuis in Zeeland was erg leuk om over te lezen. Het huisje aan de kust, het ontdekken van een gezellig koffietentje en de gemoedelijke sfeer. Daarnaast zorgt het ziekenhuis voor een interessante locatie. Dat is weer eens wat anders dan een workplace romance die zich op een suf kantoor tussen de koffiepauzes en meetings afspeelt. Je leest hoe Mia en Jack samen patiënten helpen en steeds meer naar elkaar toegroeien. Door de medische achtergrond van Madelon van Tilborg als huisarts zijn deze scenes ook erg realistisch beschreven.
En zeg nu zelf, wie wil er nu niet lezen over een knappe dokter? Als alle dokter roman’s zo leuk zijn, dan heb ik er een nieuw favoriete subgenre bijgekregen. Wat mij betreft is Operatie liefde een aanrader om te lezen!
Ik heb een recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.
Ik heb een recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.