Mooi uitgediepte personages

Sandra0004 07 mei 2025 Auteur
Kristie Raaijmakers schreef met Sleutel tot mijn Hart een vervolg op Muurtje om mijn Hart. Laatstgenoemde had ik niet gelezen, maar Sleutel tot mijn hart is ook goed zelfstandig te lezen. Van April Books kreeg ik een recensie exemplaar van het boek, met een prachtige cover van Another View.

Mats is doorgebroken als zanger en Rosanne heeft een carrièreswitch gemaakt van administratie naar het werken in een tattooshop. Na een onenightstand komen ze elkaar in die tattooshop tegen. De aantrekkingskracht is meteen terug, maar ze zijn beiden niet van plan hier iets mee te doen. Toch biedt hij hulp aan als Rosanne's ex haar lastig blijft vallen, en ook Mats zelf heeft een behoorlijke rugzak...

Het eerste wat me opvalt is dat de auteur de personages zo prachtig heeft uitgediept. Je leest om beurten het verhaal van Mats en Rosanne, en leert op deze manier stap voor stap hun gedachten en ervaringen kennen. En vooral Mats heeft een heftige ervaring achter de rug. Dat dit een trigger zou kunnen zijn , waarschuwt Raaijmakers al in het voorwoord en verwijst naar het nawoord waar je vantevoren kunt lezen wat de onderwerpen van het boek gaan zijn. Ik zal er verder niet op ingaan om spoilers te voorkomen, maar heftig is het wel en ik vind het knap dat de auteur dit onderwerp bespreekbaar maakt en er zo zorgvuldig mee is omgegaan, want dat lees je er zeker in terug.

Het verhaal leest vlot weg en zeker door de vrij korte hoofdstukken en afwisselend perspectief vlieg je er doorheen. De auteur weet de spanning er goed in te houden en weet de lezer zeker te raken.

De quotes uit liedjes en de playlist geeft dit boek nog wat extra's.

Verder moet je wel van spice houden, want dat komt in dit boek veel voor.

Deze roman is een aanrader voor lezers die heftige onderwerpen en flink wat spice niet uit de weg gaan. Blij dat ik heb kennisgemaakt met deze voor mij nieuwe auteur.

Meer recensies van Sandra0004