Dodelijke afloop

Sarah Sarah
23 apr 2023

In Dodelijke afloop leert de lezer Jake Jackson kennen. Het verhaal word vanuit zijn perspectief vertelt. Jake heeft een succesvolle carrière als rechercheur in Londen. Privé gaat het echter minder goed omdat hij een scheiding ligt met zijn vrouw Faye.

Jake ontvangt een brief van zijn overleden oom Arthur. Zijn oom heeft hem al zijn bezittingen nagelaten waaronder een huis in de wildernis. Vanwege de scheiding hoeft Jake niet lang na te denken over de erfenis van zijn oom. Hij besluit om te gaan wonen in het huis dat zijn oom hem heeft nagelaten.

Aangekomen in Little Sky, moet Jake wennen aan de rust die deze plek met zich meebrengt. Hij gaat helemaal back to nature. Hij leert nieuwe mensen kennen in het dorp, waaronder dierenarts Livia. Jake voelt zich direct tot haar aangetrokken.

Het dorp houdt een jaarlijkse speurtocht, waarbij een zak verstop wordt die de dorpsbewoners gaan zoeken. Livia nodigt Jake uit om bij haar in het team te komen. Als Jake de zak vindt, blijkt dat er dit jaar geen takken maar echte botten in de zak zitten.

Van wie zijn deze botten en wie heeft deze botten en de zak gestopt?

Jake gaat samen met behulp van Livia op onderzoek uit.

De auteur heeft veel tijd besteed aan het omschrijven van de omgeving. De beeldende zinnen die de auteur gebruikt om de natuur te omschrijven zijn mooi. Als lezer kun je helemaal voorstellen hoe het is om op die om op die plek aanwezig te zijn. Echter zit hier ook een keerzijde aan, want hierdoor blijft een groot deel van de spanning achterwege.
Meer dan drie vierde van het verhaal lijkt meer op een roman dan een thriller. Pas in het laatste deel van het boek heb je als lezer door dat je een thriller aan het lezen bent. Ik heb het boek niet als spannend ervaren en vond het geheel ook aan de voorspelbare kant. Wellicht dat het boek meer tot zijn recht was gekomen als het onder een ander genre uitgegeven was. Ik vond het wel een leuk verhaal om te lezen, maar het miste de spanning die een thriller doorgaans heeft.

@worldofthrillers en @harpercollins_holland Bedankt voor het recensie-exemplaar.

Meer recensies van Sarah