heerlijke feelgood
“Net als bij kintsugi, de Japanse kunst om gebroken serviesgoed met goud te repareren, hadden ze hun moeilijkheden overwonnen en waren ze weer heel, en hun liefde voor elkaar was sterker dan ooit.”
Amber, Lachlan en Raffaele leerden elkaar kennen bij het pleeggezin van May en Teddy. Ze zijn ondertussen volwassen en hebben hun eigen leven. Ze worstelen echter elk nog met hun verleden en de plaats waar ze opgroeiden, Cornwall biedt hen houvast.
Amber stelt zich vragen bij de nieuwe relatie van haar pleegvader. Teddy is ondertussen weduwe, hij rouwt erg nog om het verlies van zijn vrouw May. Op aanraden van zijn pleegkinderen probeert hij wat meer uit het leven te halen en gaat op cruise. En net op die cruise leert hij de veel jongere Olga kennen en staat hij misschien wel meer open voor een nieuwe relatie dan hij dacht. Raffaele is sinds kort, na het verbreken van zijn relatie, terug in Cornwall en zorgt voor extra animo.
Amber moet bekennen dat ze verliefd is op Lachlan, maar wil hier niet aan toegeven. Lachlan heeft nooit lange relaties, maar is ook niet echt eerlijk tegen Amber.
De zomer van je leven is een heerlijke ontspannende feelgoodroman waarin het voornamelijk draait rond Amber en Lachlan. Er wordt verteld vanuit verschillende personages en je leert langzaam de verschillende personages beter kennen. De schrijfster zorgt ervoor dat de personages goed uit elkaar te houden zijn. Door net vanuit verschillende personages het verhaal op te bouwen, ben je mee met hun beweegredenen en denkwijze. Je begrijpt waarom ze op een bepaalde manier reageren door het verleden, maar tegelijkertijd is het soms wat net te voor de hand liggend. Het verhaal kan echter wel boeien waardoor ik vrij vlot uit had.
De schrijfster neemt je mee in hun leefwereld en wisselt het heden af met terugblikken naar het verleden op een soepele manier. De schrijfstijl is erg toegankelijk en vlot. Tikkeltje voorspelbaar, maar wel heerlijk leesvoer met goed uitgewerkte personages en leuke wendingen.