Advertentie

Het verhaal start in 1969 wanneer de Varya Gold (13 jaar) samen met haar broertjes Daniel (11 jaar), Simon (7 jaar) en haar zusje Klara (9 jaar) een waarzegster bezoeken. Elk apart krijgen ze hun sterfdatum te horen.
Wat volgt is hoe zij hier elk mee omgaan, vertelt in 4 delen. Elk deel vanuit het perspectief van één van hen. Kiest men om voluit te leven, alles eruit te halen wat volgens hen erin zit, ondergaan ze hun ‘lot’ of laat het hen koud?

De eerste twee delen vond ik heel aangenaam om te lezen. Maar de tweede helft van het boek kon me niet evenveel boeien. Bepaalde stukken waren langdradig, soms voorspelbaar. Er zat niet echt veel verrassends in.

Wat het wel mooi maakte om te lezen was dat je een stukje van de geschiedenis van de familie meekreeg en dat dit terugkwam bij een aantal familieleden. De band die de zussen en broers onderling hebben en de manier waarop dit in het verhaal naar voren komt. Doordat het verhaal loopt van 1969 tot 2010 krijg je ook informatie mee over de verschillende tijdsperiodes waarin de familieleden zich bevinden en van de maatschappij, de tijdsgeest en dit maakt het verhaal voor mij net iets mooier.

Reacties op: Het lot of je eigen keuze?

435
De onsterfelijken - Chloe Benjamin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker