Hoeder, strijder, eerstgeborene

Siliah is bevrijd maar geestelijk zit ze nog steeds gevangen. Ze worstelt met de gruwelijkheden die ze heeft moeten doorstaan. Er is echter geen tijd te verliezen. Stadhouder Fragilio is misschien verslagen, maar de dreiging is er nog steeds.

Siliahs eerstgeborene broer wordt vermist, vijanden roeren zich en een eeuwenoude profetie roept om actie. Samen met Rayen en Arsya gaat Siliah op zoek naar het zwaard van de strijder, omdat dit wapen volgens de overlevering de geschiedenis van rijken zal bepalen.

Wat volgt is meer dan alleen een strijd tussen volkeren of bestuurders die de handen ineenslaan.

“Dit is de reden waarom ze tot het bittere eind zal vechten. Hier, in zijn armen, vindt ze haar thuis. Wanneer hij haar loslaat, stapt ze met moeite opzij …….” Mirjam Boers

Hoeder van Mirjam Boers is het spannende tweede en afsluitende deel van De sage van Siliah.

Mirjam Boers start haar boek met een korte terugblik op Gelijkgeborene en ik moet eerlijk bekennen dat dat van harte welkom was. Het verhaal is breed opgezet en er komen zo ontzettend veel personages in voor, dat het echt voor fijne en welkome herinneringen zorgde, die moeiteloos overliepen in het begin van Hoeder, dat zich direct diep in mijn hart groef. Het eerste stuk is hartverscheurend, niet alleen door wat er verteld wordt, maar ook door wat wordt weggelaten. De auteur toonde hierin de kunst van dosering en daardoor kwam het extra hard binnen.

Hoeder is echter geen verhaal dat maar één richting op gaat. Het is een boek met een inhoud die meerdere kanten kent. Het is niet alleen een groots liefdesverhaal, de voorspelling van een profetie of een verhaal vol strijd en gevechten. Het is dat allemaal en alles wat er voor nodig is om ieder punt te verbinden. Mirjam Boers vertelt trefzeker over jaloezie, verraad, geweld en met gevoel over de dingen die dat kunnen overwinnen zoals liefde en vriendschap. Hoeder is een verhaal waarin verrassingen om de hoek liggen en wendingen niet goed te voorspellen zijn.

Dit tweede deel van De sage van Siliah is een denderend slot van een sterk tweeluik.

Instagram: sheila_hjv_inbooks

Meer recensies van sheila_hjv_inbooks