Wat je niet ziet
In een klein Frans dorpje ontwaakt een jonge vrouw in paniek omdat ze niet weet wie ze is en wie de man tegenover haar is. Hij beweerde haar partner te zijn, maar daar begint ze inmiddels steeds meer aan te twijfelen.
In een luxueuze villa in de buurt van Menton neemt Celeste ver strekkende beslissingen om haar gokschulden te verbergen. Daardoor komt ze in contact met de verkeerde mensen en wordt ze steeds verder de misdaad in getrokken.
Twee wanhopige vrouwen waarvan de één alles wil verbergen en de ander zelf wordt verborgen. Er is echter iets wat die vrouwen verbindt.
“Een schok gaat door mijn lichaam, alsof ik word ondergedompeld in een ijskoud bad. Houden ze me in de gaten?” Johnny Bollé
Verborgen van Johnny Bollé is niet alleen een heruitgave van zijn spannende thriller Wilde gok, maar bevat ook nog drie korte verhalen met eenzelfde sfeer en thema.
Zelf had ik Wilde gok nog niet gelezen, en dit was voor mij dan ook de kans om deze thriller alsnog te verkennen. Johnny Bollé stelt je gedachten en ideeën behoorlijk op de proef, door niet alleen veel van perspectief te veranderen, maar ook door op onvoorspelbare momenten allerlei onverwachte wendingen op je af te vuren. Ik hou ervan om op die manier te worden uitgedaagd door een boek, en de auteur verstaat de kunst om dat op aanlokkelijke wijze te doen
Verborgen doet zijn titel eer aan, want alles draait om wat je niet ziet. Johnny Bollé verbergt plots in plots en zette mij daarmee heel regelmatig op het verkeerde been. Door veel personages een podium te bieden om hun perspectief te vertellen, kan het verhaal telkens nog alle kanten op. Al die ontwikkelingen en vertellende karakters zouden makkelijk kunnen veranderen in te veel van alles, maar het wordt door de auteur zo soepel met elkaar verweven dat het vooral de spanning versterkt en het leesplezier verhoogt.
Johnny Bollé bewijst met Verborgen dat hij met veel genres uit de voeten kan. Dat hij daarin best productief is, blijkt wel uit het feit dat zijn nieuwe thriller KIL al op 1 augustus 2025 bij Van Driel Publishing zal verschijnen.
Instagram: sheila_hjv_inbooks
Instagram: sheila_hjv_inbooks