Vleugelloos tussen gevleugelden
Op negentienjarige leeftijd wordt Lucy weggehaald uit de veilige omgeving van de tempelmuren en meegenomen door gevleugelden die haar naar de hertog van het eiland Maltarie brengen. Het is Lucy al snel duidelijk dat de hertog plannen met haar heeft.
Tussen de gevleugelden ontdekt Lucy welke gruwelijkheden haar in haar jeugd zijn aangedaan. Ze beseft dat haar toekomst niet zal uitpakken zoals ze had verwacht. Ze vlucht en ontdekt onderweg steeds meer over zichzelf.
Maar de waarheid is pijnlijk, het heden onzeker en de toekomst lijkt al te zijn bepaald.
“Ik schud mijn hoofd en kalmeer mijn ademhaling om het brandende gevoel in mijn keel te laten bedaren.” Sanne Elisabeth
Wit in de Middernachtzon van Sanne Elisabeth is een wervelend young adult verhaal dat het begin vormt van de Gouden Vleugel serie.
Een verhaal definiëren met wauw is misschien niet de beste manier, maar het is voor mij wel de beste omschrijving. Want ik werd volledig meegezogen in een verhaal dat op geen enkele bladzijde verveelt en je uitnodigt om door te blijven lezen tot het einde. Waar de cliffhanger je achterlaat met vragen en met de wil om de auteur aan te moedigen om zo vlug mogelijk het tweede deel uit te brengen. Want dat je meer van dit verhaal en deze auteur wil lezen was mij snel duidelijk.
Sanne Elisabeths verhaal is spannend, fantasievol en origineel qua opzet en uitwerking. Er komen veel personages aan bod maar je volgt vooral de sterke en zachtaardige Lucy, wiens verleden deels nog een mysterie is. De auteur wekt echter de indruk dat dit voor Lucy geen gemis is en dat ze een prettig leven heeft, totdat alles verandert. Het boek kent vele wendingen die mij grotendeels wisten te verrassen. Je voelt dat er meer te ontdekken is, je weet alleen niet wat. Net als bij de gebeurtenissen, roepen ook de onderlinge relaties van de personages een fijne dosis vragen op die de moeite van het ontdekken waard zijn.
Wit in de Middernachtzon beantwoordt een aantal van de eerder genoemde vragen, maar laat er nog voldoende openstaan voor het volgende deel.
Instagram: sheila_hjv_inbooks
Instagram: sheila_hjv_inbooks