Advertentie

Dien-Lien Huang groeit op in een wereld van honger en gebrek. Op haar dertiende beloofde ze zichzelf dat ze geen dag meer in armoede zou leven. Dien-Lien ontmoet de Vlaamse Rudy Van Daele, een welgestelde ingenieur, en vertrekt hevig verliefd met hem uit Vietnam naar België.
Jaren later wordt in de buurt waar Dien-Lien woont het verminkte lijk van een vrouw gevonden door een toevallige voorbijganger. De moord lijkt het begin van een reeks opeenvolgende misdrijven. De dader speelt een verderfelijk spel met de speurders. Aan hoofdinspecteur Rani Diaz en haar team de taak om de moordenaar in de kraag te grijpen. Maar zo eenvoudig ligt dit helaas niet. Zal ze het monster op tijd kunnen laten stoppen?

Sterre Carron (1957) is een Vlaamse schrijfster van thrillers. Carron had in haar jeugd al belangstelling voor criminologie maar belandde uiteindelijk in een opleiding tot vroedvrouw. Ze werkte enkele jaren in Rwanda en het toenmalig Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. Bij haar terugkomst in België werkte ze een tijd in het Instituut voor Tropische geneeskunde. De thrillers van Carron draaien om Rani Diaz, een koppige, gevoelige hoofdinspecteur en haar collega Bert Simons. In 2013 debuteerde Carron met ‘Mara’, het eerste boek uit deze reeks. ‘Satya’ is het dertiende deel in de Rani Diaz reeks.

In ‘Satya’ duiken we wederom in het leven van Rani Diaz. Het boek begint met een spannende proloog die onze nieuwsgierigheid meteen aanwakkert.

‘Ze staat voor het aanrecht en weet wat er gaat gebeuren. De sleutel knarst in het slot en de deur slaat met een knal dicht. Voetstappen komen haar richting uit. Alarm! De paarse kleur! Alles begint voor haar ogen te rollen. Haar hart klopt in haar keel. Hoewel ze rustig in en uit probeert te ademen, weet ze dat het te laat is. Ze heeft geen kracht meer om er zich tegen te verzetten. Vanuit haar maag stijgt hij op. De geur! De vreselijke geur! Haar spieren spannen zich op en haar lichaam begint te verstijven.’

De eerste alinea van ‘Satya’ komt meteen binnen en met deze eerste zinnen heeft de auteur ons meteen weer gevangen. Hoe krijgt ze het toch voor elkaar om de lezer steeds weer zo te prikkelen. Na twaalf delen zouden we kunnen denken dat het nu wel genoeg is geweest met die Diaz, maar niets is minder waar. Rani Diaz en haar collega Bert Simons hebben ons weer gegrepen met dit nieuwe deel. We duiken in een reeks van nieuwe gruwelijke moorden en ook Rani’s privéleven komt weer uitgebreid aan bod. Mooi om te lezen hoe het hoofdpersonage Rani nog steeds groeit. Haar puberende zusje Romy is deze keer in de problemen geraakt en Bas, haar partner, heeft iets voor haar verzwegen waar ze het nogal moeilijk mee heeft.

Zoals altijd is de schrijfstijl toegankelijk en vlot en vliegen we van de ene gebeurtenis naar de andere. Ook nu verwerkt Carron haar verhaal weer in korte hoofdstukken en gebruikt ze een eenvoudige zinsopbouw zonder moeilijke woorden. Deze schrijfstijl kenmerkt de thrillers uit deze reeks, ze lezen zo heerlijk weg. De hoofdstukken worden af en toe onderbroken door een cursieve tekst die in de ik-vorm geschreven is. Pas later in het verhaal komen we te weten wie dit personage is. De spanning is weer om te snijden en we zitten op het puntje van onze stoel. Het is een verhaal met veel plotwendingen en onverwachte situaties. Beklemmend, angstaanjagend en gruwelijk zijn de kenmerken van deze thriller. De plot is verrassend!

Met ‘Satya’ heeft Sterre Carron wederom bewezen dat ze haar sterren dik heeft verdiend. En zoals altijd kijken we weer reikhalzend uit naar een volgend deel in deze serie, want dat we Rani nog niet beu zijn na al die verhalen blijkt wel weer. Kom maar op Sterre Carron. We wachten vol spanning.
Ik waardeer ‘Satya’ met 4,5*Auteur: Sterre Carron
Titel: Satya
Uitgever: Witsand Uitgevers
Jaar van uitgifte: 2019
ISBN: 9789492934314

Reacties op: Veel plotwendingen en onverwachte situaties

111
Satya - Sterre Carron
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker