De perfecte scheiding
Het is elf jaar geleden dat de invloedrijke advocaat Sarah Morgan haar man Adam verdedigde tegen de aanklacht van moord op zijn minnares. Sarah is allang verder gegaan, heeft een gezin gesticht met haar nieuwe man, Bob Miller, en is van carrière veranderd. Haar leven is weer precies zoals ze altijd wilde... of toch niet?
Nadat ze ontdekt dat Bob een onenightstand heeft, verspilt Sarah geen tijd met het aanvragen van een scheiding. Maar te midden van hun lelijke scheiding wordt er nieuw DNA-bewijsmateriaal ontdekt in de zaak tegen Adam, waardoor de politie het onderzoek moet heropenen en Sarah weer in de schijnwerpers komt te staan.
'De perfecte scheiding' is het vervolg op 'Het perfecte huwelijk' en ik raad je echt aan om het eerste deel te lezen, voordat je hieraan begint. Het eerste deel was voor mij genieten, dus ik was heel erg benieuwd hoe het leven van Sarah nu zou zijn...
Sarah heeft inmiddels een nieuwe man, Bob, en met hem heeft ze ook een dochtertje. Alles leek weer helemaal prima te gaan met Sarah, maar... dan blijkt Bob vreemd te zijn gegaan en vanaf dat moment wil Sarah meteen van hem scheiden. Bob wil nog alles doen om zijn huwelijk te redden, maar Sarah is standvastig.
En dan wordt er opeens nieuw DNA-bewijsmateriaal gevonden in de moordzaak waar haar vorige partner Adam, de hoofdverdachte was en de zaak, uit het eerste deel, wordt weer heropend. Zou Adam misschien toch onschuldig zijn geweest? En zo ja, wie is dan de dader?
De afwisseling tussen de moordzaak en de spanningen tussen Sarah en Bill waren prettig. Wel vond ik Sarah een nogal 'hard' overkomend personage, maar ze was wel heel erg interessant, net zoals Bill en de andere personages.
Ook dit tweede deel vond ik erg aangenaam om te lezen, alhoewel ik het voorgaande deel toch wel wat beter vond. Je leest vanuit verschillende personages, en dat was ook heel fjjn.
Het plot steekt zeker goed in elkaar, maar tegelijkertijd vond ik het ook weer een beetje 'too much' en soms wat onrealistisch. Dus ja... zeker geen onaardig verhaal, maar het haalt het net niet bij het voorgaande deel.
Beoordeling: 3,5
Beoordeling: 3,5