Het laatste verhaal van Jamie Gunn

Silvie Leest 05 december 2025
Jamie Gunn houdt van verhalen. Zijn held is zijn vader, de beste verhalenverteller ter wereld. Maar dan overlijdt deze, en gaat Jamie op een zoektocht naar verhalen van vreemden, om betekenis te geven aan zijn vaders dood. Hij ontmoet Sheila Higginbottom, een merkwaardige eenzaat die hem het begin van een levensgevaarlijk verhaal vertelt. Als je het einde hoort, zul je sterven...

Al op jonge leeftijd breekt Jamie door als bestsellerauteur. Zijn boek is ijzingwekkend, en verspreidt zich op onvoorspelbare en onvoorziene wijze. Als de desastreuze effecten van het boek op zijn lezers aan het licht komen, vreest Jamie dat het verhaal nog niet klaar met hem is. Kan hij hen en zichzelf behoeden voor het einde?

Thomas Olde Heuvelt did it again met zijn nieuwste thriller! In dit verhaal maak je kennis met een jonge Jamie Gunn en zijn vader. Zijn vader is ongeneeslijk ziek, maar dit is het begin van een verhaal... en wat voor een! Maar eerst krijg je een interessante en mysterieuze proloog.

Het verhaal begint daarna met een jonge Jamie Gunn. Zijn vader overlijdt en hij gaat langs deuren om op zoek te gaan naar mensen die een verhaal kunnen vertellen. Uiteindelijk ontmoet hij de ietwat vreemde Sheila en zij vertelt hem het begin van een verhaal. Maar niet helemaal, want als je het einde hoort....

De jonge Jamie wordt ondertussen steeds ouder en hij schrijft dan zijn eigen bestseller. Het succes lijkt hem van alle kanten tegemoet te komen. Maar dan beginnen zijn lezers vreemde dingen te merken en dit heeft grote gevolgen.

Ik spoiler niet teveel, maar geef één hint: misschien is het beter dat je niet de laatste pagina van zijn verhaal leest!

Ikzelf hou enorm van de verhalen van Thomas. Ze zijn uniek, eng, vreemd op een goede manier, én je merkt echt dat hij een soort Nederlandse Stephen King is. Dus zijn boeken zijn zeker een aanrader als je van dit soort verhalen houdt!

Het laatste stuk (ja, ik heb het toch durven lezen ), vond ik ook een mooie toevoeging. Dus ja... ik heb zeker van dit verhaal genoten!

Beoordeling: 4,0

Meer recensies van Silvie Leest

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.