Vroeger woonden wij hier

Silvie Leest 05 december 2025
Charlie en Eve kunnen niet geloven dat het oude, pittoreske huis in de bergen dat ze net hebben gekocht zo spotgoedkoop was. Dan staat er op een dag een man voor de deur. Hij zegt dat hij vroeger in het huis woonde en wil het zijn gezin graag laten zien.

Zodra het gezin binnenstapt, begint een reeks onverklaarbare gebeurtenissen. Wanneer Charlie verdwijnt, verliest Eve haar grip op de realiteit. Is er echt iets mis met het huis of zit het allemaal in haar hoofd?

Dit verhaal begint meteen met het bezoekje van een gezin aan het huis van Charlie en Eve. Charlie is op dat moment nog niet thuis en Eve zit eigenlijk helemaal niet op dit bezoek te wachten. Toch besluit ze het gezin binnen te laten. De man beweert namelijk dat hij vroeger in het huis heeft gewoond.

Vanaf dat moment voel je al een bepaalde dreiging. De sfeer voelt grimmig en Eve weet niet wat ze van deze mensen moet vinden. En... ze gaan maar niet weg. Hoe krijgt Eve ze weer snel het huis uit? En waar blijft Charlie?

Ik was héél erg benieuwd naar dit verhaal, want horror vind ik gewoon heel erg tof! De eerste helft van het boek vond ik dan ook ontzettend interessant. De dreiging, de vreemde sfeer... de creepy stukken. Ja, ik hield ervan!

Maar dan... neemt het verhaal opeens een wending en werden bepaalde dingen een beetje te vaag voor mij. Nog steeds is het een heel apart verhaal, met genoeg enge en hele vreemde momenten! Maar... ik weet het niet.

De eerste helft zou ik zeker vier sterren geven. De tweede helft drie en een half. Dus zo slecht is het niet, maar... het is echt een heel vreemd verhaal met enorm veel creepy, spooky en bovennatuurlijke elementen.

Zelf ging ik ook steeds op en neer qua rating en dacht ik: Vind ik dit nou tof, of niet? Niet iedereen zal dit verhaal even goed kunnen waarderen. Dus dan weten jullie dat alvast.

Er is trouwens een Netflix serie in de maak, dus dat is dan wel weer heel gaaf!

Heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar @lsthrillers!

Beoordeling: 3,5

Meer recensies van Silvie Leest

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.