Verdraaide waarheid

Silvie Leest 05 december 2025
Wanneer het levenloze lichaam van een man wordt gevonden op een industrieterrein, is rechercheur Kim Stone snel ter plaatse. Als ze even later het verwoestende nieuws aan de echtgenote van het slachtoffer vertelt, bekruipt Kim het gevoel dat er iets niet klopt. Vierentwintig uur later is de familie van het slachtoffer spoorloos.

Dan wordt er een tweede lichaam gevonden, vastgespijkerd aan de grond in een natuurreservaat in de buurt. Kim en haar team vinden een belangrijke aanwijzing: een goed bewaard geheim dat beide slachtoffers met elkaar verbindt en nog meer levens kan kosten. Een geheim dat ook door een aantal politieagenten wordt bewaakt.

'Verdraaide waarheid' is inmiddels het veertiende (!) deel van de serie met Kim Stone in de hoofdrol en begint wederom met een spannende proloog.

In het eerste hoofdstuk komt Kim, samen met haar team, aan bod. Er is een lichaam van een man gevonden en hij is gruwelijk aan zijn eind gekomen. Ze weten nog niet wie de man is en waarom hij vermoord is.

Kim en haar collega's storten zich volledig op de zaak, maar ook journalist Tracy Frost speelt deze keer ook een grote rol. Zij houdt zich tegelijkertijd met een andere moordzaak bezig.

Dan valt er nog een slachtoffer en ook hier zijn de omstandigheden gruwelijk. Houden de moorden verband met elkaar? Dit blijkt uiteindelijk nog niet het laatste slachtoffer te zijn en de vraag is of Kim en haar team de dader weten te vinden.

Dit veertiende deel las ook weer prettig en ik moet zeggen dat de moordzaken deze keer behoorlijk bruut waren, een beetje zoals bij Chris Carter.

Het boek bevat weer een heleboel korte hoofdstukken en het las vlot. De spanning is regelmatig voelbaar en het einde is open, dus ik kijk nu al uit naar het volgende deel. In het Engels zijn er al 22 delen verschenen, dus er komt nog een hoop moois onze kant op.

Verder wil ik @boekerij heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!

Beoordeling: 4,0

Meer recensies van Silvie Leest

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.