De vrouw op zolder

Silvie Leest 14 augustus 2025
Victoria Barnett heeft het allemaal: een geweldige carrière als verpleegkundig specialist, een knappe en liefdevolle echtgenoot, een prachtig huis in de buitenwijken en het voornemen om dat te vullen met kinderen. Het leven is perfect, of dat lijkt zo. Dan krijgt ze een vreselijk ongeluk... en valt alles uit elkaar.

Sylvia Robinson wordt ingehuurd door Victoria's echtgenoot om voor haar te zorgen. Maar het blijkt dat Victoria niet zo beperkt is als Sylvia werd voorgehouden. Er is een verhaal dat Victoria wanhopig wil vertellen... als ze de woorden er maar uit kon krijgen. Dan ontdekt Sylvia Victoria's dagboek, verstopt in een la. En wat erin zit, is schokkend.

'De vrouw op zolder' begint met een gebeurtenis waardoor Sylvia de knappe Adam leert kennen. Het blijkt dat zijn vrouw Victoria ernstig hersenletsel heeft opgelopen en nu de nodige zorg nodig heeft en Sylvia blijkt hiervoor de juiste persoon te zijn. Ze komt in het huis van Adam en Victoria te wonen en zo leert ze zijn vrouw beter kennen.

Op een dag maakt Victoria haar duidelijk dat er een dagboek ligt en Sylvia moet het lezen. Aan de hand van de dagboekfragmenten lees je over het leven van Victoria. Ze was werkzaam op de spoedeisende hulp en op een dag leerde ze daar de knappe Adam kennen en begon het liefdessprookje...

Telkens lees je over het heden, waar Sylvia de arme vrouw helpt, en het verleden, waar je weer meer leest over de relatie van Adam en Victoria. Deze afwisseling vond ik enorm boeiend en als lezer weet je na een tijdje niet meer wat de waarheid is. Maar... je voelt aan alles dat er iets niet klopt.

Ook Sylvia weet niet meer wat ze van het huwelijk van Adam en Victoria moet denken want er blijken ontzettend veel dingen afgespeeld te hebben. Wie spreekt de waarheid? Wat is er daadwerkelijk gebeurd?

Ik heb zeker weer genoten van deze nieuwe thriller en ik kijk dan ook altijd uit naar haar nieuwe verhalen. Deze keer vond ik het misschien wel een beetje voorspelbaar, maar desondanks was dit zeker weer een heerlijk, vlotgeschreven thriller en het deed mij soms een beetje denken aan 'Verity' van Colleen Hoover.

Beoordeling: 4,0

Meer recensies van Silvie Leest