Wij zien jou

Silvie Leest 01 september 2025
Een jonge vrouw wordt dood aangetroffen in haar slaapkamer, omringd door rozenblaadjes: ze is het nieuwste slachtoffer van ‘The Lover’. Detective Dominic Bell staat flink onder druk: de druk van een intern onderzoek weegt zwaar op zijn schouders en hij is nog steeds niet dichter bij het ontdekken van de identiteit van de moordenaar. De tijd dringt.

Terwijl de moorden zich opstapelen, sluit Clementine Starke zich aan bij een online truecrimegroep die vastbesloten is de moordenaar te pakken voordat de politie dat kan. Clementine verbergt een duister geheim en neemt steeds grotere risico’s om nieuw bewijs te vinden om bij de groep te mogen blijven.

'Wij zien jou' begint met een heerlijk, spannende proloog en je wordt meteen het verhaal ingezogen. Dan lees je over Clementine, ze heeft in het verleden iets heftigs meegemaakt, en nu heeft ze zich bij een groep aangesloten die achter een moordenaar aan zit.

Vervolgens lees je ook hoofdstukken vanuit Dom. Hij is werkzaam als detective bij de politie en moet zien te achterhale wie 'The Lover' is: een moordenaar die inmiddels zijn derde slachtoffer heeft gemaakt.

Clementine raakt steeds meer betrokken bij deze derde moordzaak en probeert, samen met haar online true crime groepje, erachter te komen wie de moordenaar is. Ook haar verleden speelt een grote rol, net als een heftige gebeurtenis uit het leven van Dom. Kunnen ze samen de moordenaar vinden?

Vooral de eerste helft van dit boek vond ik erg goed! De personages Clementine en Dom waren erg interessant en de ontwikkelingen in de true crime groep waren boeiend. Wat dan volgt is een lange zoektocht naar de moordenaar en dit was soms ietwat langdradig voor mij.

Naar het einde toe neemt de spanning gelukkig dan wel weer toe en het slot roept weer een heleboel vragen op, waardoor ik benieuwd werd naar het verdere verloop van Clementine en Dom.

Ik vind dat Steph een hele vlotte schrijfstijl heeft en ik wil dan ook zeker het tweede deel van deze nieuwe serie lezen!

Heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar @boekerij!

Beoordeling: 3,5

Meer recensies van Silvie Leest