Ingesneeuwd

Silvie Leest 03 november 2025
Manouk vertrekt met vier collega’s naar de Italiaanse Alpen voor een midweek skiën, wellness en – hopelijk – een betere samenwerking. Want op kantoor is de spanning om te snijden. Maar zodra ze arriveren, sluit een hevige sneeuwstorm hen af van de buitenwereld. Al snel blijkt dat niet alleen het weer hen in de greep houdt...

Wanneer een van hen dood wordt aangetroffen in de vakantievilla, is niemand meer te vertrouwen. Verdacht gedrag, onuitgesproken conflicten en oude geheimen komen boven terwijl de sneeuw maar blijft vallen. En dan... wordt buiten nóg een lichaam gevonden.

'Ingesneeuwd' begint met een korte, maar boeiende proloog! Je leest al meteen dat er iets heel ergs is gebeurd. In het eerste hoofdstuk maak je kennis met Manouk en haar collega's. Ze vertrekken met de auto naar de Italiaanse Alpen en tijdens deze rit voel je dat er onderling bepaalde dingen afspelen. Er heerst dus een bepaalde spanning.

Vervolgens komen ze bij het huisje aan en gaan ze werken aan hun teambuilding. Ook dan voel je dat er onderling een bepaalde sfeer hangt, maar je weet nog niet wat er precies met iedereen aan de hand is.

De volgende dag is één van hen overleden. Onduidelijk is hoe diegene is overleden. Is het een onschuldige dood, of speelt er toch meer? Vanaf dan neemt de spanning toe en wordt de sfeer grimmiger. Iedereen heeft namelijk zo zijn/haar redenen om diegene dood te willen hebben.

De hele tijd weet je niet wie er achter de dood zit. En dan valt er een tweede slachtoffer. Het begint steeds minder op "toeval" te lijken.

De opbouw van dit verhaal vond ik goed. In het begin gebeurt er nog niet veel, maar door de gespannen sfeer is het wel boeiend om te lezen. En vanaf de eerste dode werd het interessanter.

Uiteindelijk kom je dan bij het plot aan en deze vond ik oké. Het is gewoon weer een typische Vermeer thriller. Niet heel uniek en superspannend, maar het leest altijd lekker. Een prima thriller voor tussendoor dus en zeker weer een aanrader voor de fans van deze verhalen.

Ik wil @awbrunathrillers heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!

Beoordeling: 3,5

Meer recensies van Silvie Leest

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.