Koekoeksjong

Silvie Leest 09 juni 2025
Een gescheiden vrouw wordt op een besneeuwde Valentijnsdag in Kopenhagen als vermist opgegeven door haar dochter en ex-man.

Na haar laatste grote moordzaak is rechercheur Naia Thulin gaan werken in NC3, het National Cyber Crime Center, om meer tijd te hebben voor haar nieuwe vriend en familie, maar ze wordt bij toeval op de vermissingszaak gezet.

Thulin wordt bij het onderzoek gekoppeld aan onderzoeker Mark Hess. Als blijkt dat de moordenaar een wel heel sadistisch spel speelt, zetten ze hun verschillen zo goed als mogelijk aan de kant en werken ze samen.

Dan verdwijnt er opnieuw iemand. Een race tegen de klok begint en Thulin en Hess moeten, onder grote druk, proberen te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen.

'Koekoeksjong' begint met een inleiding in het jaar 1992 en dit zorgt al meteen voor een zieke en brute sfeer. Vervolgens maak je een sprong naar het heden, maar je weet dat de gebeurtenis uit 1992 alles te maken heeft met het begin van een hoop ellende.

In het heden lees je over een nieuw slachtoffer en de spannig is meteen enorm goed voelbaar. Ik werd hierdoor dan ook ontzettend enthousiast (eigenlijk al vanaf de inleiding) en wilde erg graag verder lezen.

Dan maak je kennis met rechercheur Thulin en onderzoeker Hess. Dit zijn erg fijne personages en je leest steeds meer over hun onderlinge verstandshouding. Ook hun privésituaties komen regelmatig aan bod.

Ondertussen blijft de moordenaar toeslaan en hij brengt zijn slachtoffers op een gruwelijke manier om het leven. Vooral de manier waarop hij hen eerst angstig maakt was erg interessant. De dader vond ik dan ook ongelofelijk ziek en sadistisch.

Dit boek telt 603 pagina's, dus het is nogal een "dikke pil", echter voelt dat niet zo. Vooral de eerste helft vond ik ijzersterk en was ik zo benieuwd welke richting dit verhaal op zou gaan.

De hoofdstukken zijn niet al te lang en het verhaal is in meerdere delen opgedeeld. Tot het eind weet je gewoon NIET wie de dader is, superknap dus!

'Koekoeksjong' was gruwelijk, heftig en heel erg spannend en ik heb hier dan ook enorm van genoten.

Ik wil @awbrunathrillers dan ook enorm bedanken voor het recensie-exemplaar!

Beoordeling: 4,5

Meer recensies van Silvie Leest