Terugkeer

Silvie Leest 14 augustus 2025
Na een traumatische ervaring bij de Amsterdamse politie keert Alex Nievelsteijn terug naar zijn geboorteplaats in Zuid-Limburg om leiding te geven aan het coldcaseteam.

Een vermissingszaak van een jonge moeder leidt tot de jacht op een seriemoordenaar. Intussen wordt Limburg opgeschrikt door de gruwelijke vondst van menselijke botten in een groeve.

'Terugkeer' is het eerste deel van een nieuwe serie van @michaelberg56 en wauw... Ik ben hier dus heel enthousiast over!

Het verhaal speelt zich af in Limburg en begint meteen met een spannende proloog. Daarna maak je kennis met Alex Nievelsteijn. In het verleden heeft hij iets heel ergs meegemaakt en hij heeft hier nog steeds nachtmerries over.

Alex werkte eerst in Amsterdam bij de politie, maar gaat nu weer terug naar zijn geboorteplaats in Limburg en besluit om daar bij het coldcaseteam te gaan werken.

Een oudere zaak van een vermiste jonge moeder trekt zijn aandacht en samen met zijn nieuwe collega's wil hij uitzoeken waar ze is en of ze überhaupt nog in leven is. En dan worden er ook nog eens menselijke botten gevonden.

De hoofdstukken springen steeds van 'Eerder' naar het heden en in de hoofdstukken van 'Eerder' lees je over de vermiste vrouw en de dader. Het is onduidelijk hoeveel tijd er precies tussen het verleden en heden zit, maar de afwisseling vond ik goed geschreven.

Alex is een enorm interessant personage en in zijn privéleven gebeuren er ook een aantal spannende dingen. Het maakte mij nieuwsgierig en ik wil nu nog meer over hem te weten komen.

De schrijfstijl van Michael is enorm fijn en vanaf de eerste pagina zat ik al meteen heerlijk in het verhaal. Er zitten een aantal gruwelijke stukken in en het taalgebruik is soms ook behoorlijk heftig, maar dit was voor mij een enorm geslaagde thriller!

Naar het einde toe wordt het nog spannender en toen ik de laatste pagina had gelezen, dacht ik: "Ik wil meteen het tweede deel lezen!".

Helaas moeten we daar nog tot het voorjaar van 2026 op wachten, maar @amboanthos heel erg bedankt dat jullie dit boek als verrassing hebben opgestuurd. Michael is zeker een auteur die ik in de gaten ga houden en op naar het tweede deel!

Beoordeling: 4,0/4,5

Meer recensies van Silvie Leest