Zo alleen, zo alleen

Silvie Leest 14 augustus 2025
Rechercheur Lyla Rondell is bezig met de zaak van haar leven. Ze moet een reeks verbijsterende moorden onderzoeken, en haar enige aanwijzing is dat ieder geval gebaseerd lijkt te zijn op een klassiek sprookje. Ze lijken in niks op verhaaltjes voor het slapengaan en de pers vermaakt zich met wat ze de Grimm Ripper-moorden noemen.

Maar terwijl de lijken zich opstapelen, kan Lyla’s hele wereld op ieder moment instorten. Het bloedige spoor van de moordenaar loopt tot diep in haar persoonlijke leven, en wanneer Lyla wordt geconfronteerd met het feit dat alles wat ze weet fictie blijkt te zijn, zal ze heel creatief moeten worden als ze het hoofdstuk van de moorden wil afsluiten…

Soms lees je verhalen waarvan je echt niet weet wat je er van moet vinden en dit was er zo eentje voor mij. Het is ook lastig om hierover een recensie te schrijven zonder teveel weg te geven, maar ik ga het proberen.

'Zo alleen, zo alleen' bestaat uit drie delen. Het eerste deel (wat ik ook meteen het beste vond) begint met een moord dat op een sprookje gebaseerd is. Rechercheur Lyla wordt op deze zaak gezet en ze denkt hierdoor terug aan haar eigen verleden.

Er vallen meerdere slachtoffers en allemaal lijken ze op sprookjes. Iets wat ik zelf een heel uniek idee vond. Uiteindelijk noemen ze degene die achter deze moorden zit dan ook de Grimm-Ripper.

Lyla raakt steeds meer betrokken bij deze moordzaken en ze hoopt dat ze de dader kan pakken. Maar deze blijft steeds maar weer toeslaan.

En dan komen het tweede en derde deel. Dit viel mij toch wel een beetje tegen, want het ging een totaal andere richting op dan dat ik verwacht had en eigenlijk vond ik dat enorm jammer. Het eerste deel was namelijk echt veelbelovend en ik denk dat het een hele goede thriller had kunnen zijn als de auteur voor een andere weg had gekozen.

Het verhaal werd voor mij te vaag en voor mijn gevoel klopte er heel veel dingen niet. Maar dat kan natuurlijk ook aan mijzelf liggen. Ik vond het een beetje een rommeltje worden en dat was heel erg jammer...

Voor het eerste deel geef ik dan ook 3,5*, maar daarna zak ik helaas toch wat in mijn beoordeling.

Beoordeling: 3,0/3,5

Meer recensies van Silvie Leest