Hoge verwachtingen waargemaakt: supergoed begin van een nieuwe serie
Ik mocht dit boek lezen voor de leesclub van Hebban. Bedankt voor het boek, Hebban. Ik heb ervan genoten!
Een nieuw boek van Slaughter is altijd al iets om naar uit te kijken, maar ik vond het vooral leuk omdat dit het eerste deel is van een nieuwe serie. Dat betekent dat de introductie van de personages net zo belangrijk is als het verhaal. Als ervaren Slaughter-lezer had ik hoge verwachtingen van dit boek, en spoiler alert: die zijn uitgekomen!
Het verhaal, over twee verdwenen tienermeisjes, was zo spannend dat ik het boek niet weg kon leggen. Een race tegen de klok is altijd een goede manier om spanning in een boek te brengen, en dat was hier niet anders. Lukt het om de meisjes op tijd én levend terug te vinden? Dat ga ik uiteraard niet verklappen :)
Het hoofdpersonage in deze nieuwe serie is Emmy Clifton, dochter van sheriff Gerald Clifton. Ze vindt het leven in een klein stadje waar iedereen elkaar kent en het halve stadje familie van haar is, best ingewikkeld. Een van de vermiste meisjes, Madison, is bijvoorbeeld de dochter van haar beste vriendin, en daardoor staat ze nog meer onder druk om de meisjes te vinden. Ook de relatie met haar vader vindt ze lastig: het ene moment zijn ze vader en dochter en twee seconden later sheriff en hulpsheriff. Verder heeft ze te maken met een dementerende moeder en staat ineens haar doodgewaande zus voor haar neus. (Familie)drama en spanning wisselen elkaar dus veel af in het boek.
Ik vond Emmy een sympathiek, menselijk en leuk personage waar ik graag meer over zou willen lezen. En met die rare familie van haar is er nog zat materiaal voor Karin Slaughter om een hele serie te vullen. Ik kijk nu al uit naar het volgende deel!