Ondersteboven
De boeken van Danielle Steel typeren zich eigenlijk altijd wel als een soap. Rijkdom, status, huwelijken waar vanalles speelt. Het hóórt in haar boeken.
Zo ook in 'Ondersteboven'. Ardith Law is een wereldberoemde 62-jarige actrice. De man met wie zij haar dochter Morgan kreeg is al ruim 30 jaar geleden overleden. Een man die, zo bleek, haar bedroog tijfens hun huwelijk. Van Ardith hoeft een huwelijk dus niet meer. Wel is ze al jaren samen met de oudere Bill. Wanneer hij voor een acteerklus een tijdje weg is, komt de 41-jarige Josh haar assisteren. Hij wil graag acteur worden, maar heeft tot nu toe alleen nog maar kleine rollen in slechte films gehad.
Dan slaat voor Ardith het noodlot toe. Aan haar dochter Morgan heeft zij geen steun, want de relatie tussen moeder en dochter is heel koel en afstandelijk.
Wanneer ook Morgan problemen in haar leven ervaart, lijken moeder en dochter toch meer tot elkaar te komen.
De boeken van Danielle Steel kunnen heel wisselend zijn. Dit verhaal vond ik op zich lekker lezen, maar het was wel erg veel herhalend en beschrijvend. En de sprongen heen en weer in het verhaal vond ik soms ook wat verwarrend.
En toch....af en toe een Danielle Steel op z'n tijd vind ik erg vermakelijk. Zeker omdat je er zo heerlijk over kunt kletsen in een leesclub.