Het ultieme geheim

SimoneGJ 09 november 2025
Op de Facebookpagina van LSthrillers zag ik een oproep voor een leesclub met het nieuwste boek van Dan Brown. Dat dit boek uitkwam kan bijna niemand ontgaan zijn, want het werd groots aangekondigd. Ik las al veel berichten van mensen die fan zijn van deze boeken en blij waren dat er eindelijk weer een nieuw boek was. Maar ik.....las nog nooit eerder een boek van Dan Brown. De films heb ik jaren geleden wel gezien, dus ik ben wel bekend met de verhalen.

Dat het zo'n dik boek is vond ik op zich al spannend, want dikker dan 450-500 pagina's zijn de boeken die ik lees meestal niet.
Maar vanaf het begin zat ik meteen in dit verhaal. Het boek heeft korte hoofdstukken en wisselingen van perspectief en daar hou ik erg van. Ik genoot van het verhaal, maar heb me ook meerdere keren verwonderd over de schrijfstijl van Dan Brown. Wat een onderzoek moet hij gedaan hebben om tot dit verhaal te komen. Ondanks dat het zo dik is kon ik het verhaal goed volgen. Soms vond ik het wel iets langdradig, maar grotendeels las het heel vlot. Maar de gedetailleerde beschrijvingen zorgden er ook voor dat ik echt het gevoel had dat ik in het boek zat en bijna alsof ik een film zat te kijken in plaats van een boek zat te lezen. Hoewel er in het boek nou niet bepaald fijne dingen gebeuren en Praag best mysterieus wordt neergezet, ben ik toch wel heel benieuwd geworden naar deze stad.
Waar ik na het lezen van dit verhaal ook benieuwd naar ben geworden zijn de andere boeken van Dan Brown. Gelukkig kan ik daar aan beginnen, want mijn man las er een aantal en die staan hier dus al in de kast.

Meer recensies van SimoneGJ

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.