Weer een fantastisch verhaal over advocaat Eddie Flynn

SimoneGJ 29 augustus 2025
Twee gezichten - Steve Cavanagh

Van uitgeverij ls ontving ik dit negende deel in de serie over advocaat Eddie Flynn.
Hoewel dit boek onderdeel is van een serie, zijn de boeken ook prima los te lezen. Ik las eerder al boeken van deze serie, maar ook niet op volgorde vanaf deel 1 en ik had niet het gevoel dat ik echt wat miste.

In 'Twee gezichten' wordt influencer Elly Parker opgepakt voor een dubbele moord. Maar eigenlijk direct is Eddie er al van overtuigd dat Elly het niet gedaan heeft. Hij zet alles op alles om er dat te bewijzen en Elly te helpen. Maar daarnaast krijgt Eddie ook nog te maken met een andere zaak waar hij persoonlijk bij betrokken is en waarbij voor hem en zijn directe omgeving gevaar dreigt.

Het verhaal zit heel goed in elkaar. Je leest vanuit meerdere perspectieven. De naam van de personage van waaruit je leest staat boven ieder nieuw hoofdstuk. Dat vind ik altijd erg prettig, want je hoeft dan niet al lezende te ontdekken vanuit wie je eigenijk leest. Ook lees je hoofdstukken vanuit de dader. Soms vind ik dit jammer in boeken, omdat je als lezer niet meer mee kunt puzzelen, maar in dit boek vond ik dat zeker niet het geval. Want wat zijn de beweegredenen voor deze persoon en hoe zorgt hij ervoor dat iemand anders opdraait voor zijn moorden. Daar kom je al lezende steeds meer achter, terwijl Eddie steeds een stukje dichter bij de waarheid komt.

De personage Eddie Flynn vind ik heel erg leuk neergezet. Hij is voormalig oplichter en af en toe komt de oplichter nog in hem naar boven in zijn werk als advocaat. Dat geeft een leuke en unieke en vak ook humoristische draai aan dit personage.

Aan het eind gooit Cavanagh nog even een goede twist in het verhaal. Een die ik niet zag aankomen, maar waardoor ik het verhaal wel nog meer ging waarderen.

Ik ben dus heel erg enthousiast over deze boeken en gelukkig heb ik ze dus niet op volgorde gelezen en kan ik nog even verder door deze serie heen. Maar ik ga er vanuit dat dit zeker niet de laatste zal zijn!

Meer recensies van SimoneGJ