Lieve Debbie

SimoneGJ 04 februari 2026
Van Freida McFadden las ik al meerdere boeken en ik zag laatst ook de verfilming van haar boek 'de Hulp'. Toen ik dus de leescluboproep van Ilona zag voor het nieuwste boek 'Lieve Debbie' gaf ik mij meteen op.

Debbie schrijft voor een plaatselijke krant een column waarbij lezers haar een brief kunnen sturen waarin ze anoniem om advies vragen. Eigenlijk heeft Debbie veel meer in haar mars, want ze kan ook heel goed apps bouwen, maar dit doet ze meer als hobby. Ze is getrouwd met Cooper, die accountant is, en ze hebben samen twee puberdochters. Debbie en Cooper leven alleen steeds meer langs elkaar en zijn niet op de hoogte van elkaars grootste geheimen. Dit heeft grote invloed op hun relatie. Wanneer Debbie zich af gaat vragen waarom Cooper soms zo lang weg is zonder duidelijke reden en Cooper zijn vrouw gaat verdenken van ernstige misdrijven is het de vraag of hun huwelijk nog wel te redden is.

Het boek is een echte McFadden. Die typeren zich naar mijn idee doordat het verhaal wat traag op gang komt, maar áls het dan eenmaal gaat is het niet weg te leggen. In de leesclub werden haar boeken al getypeerd als een genre op zich en daar kan ik me zeker in vinden.
Toen het verhaal eenmaal op gang was kon ik het niet meer wegleggen. De korte hoofdstukken en wisseling van perspectieven maakt dat je steeds meer stukjes informatie krijgt. Informatie die heel logisch lijkt, maar bij McFadden wéét je gewoon dat dingen niet zo zijn zoals ze lijken. En dan komen er weer wat fantastische twists die ik niet zag aankomen. Ik heb ervan genoten!

Meer recensies van SimoneGJ

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.