Zo alleen zo alleen

SimoneGJ 23 augustus 2025
Zo alleen zo alleen - A.K. Benedict

Voor de leesclub van lsthrillers op Facebook mocht ik dit boek ontvangen en lezen. De flaptekst sprak me meteen aan en het verhaal begon ook goed. Lees hieronder waar het boek over gaat en wat ik er van vond.

Lyla Rondell is rechercheur en krijgt een gruwelijke zaak om te onderzoeken. Er worden moorden gepleegd in het thema van Grimm sprookjes. Al gauw wordt duidelijk dat Lyla persoonlijk betrokken is bij deze zaak.

Schrijfster Katie zit opgesloten in een huis in een bos. 'De wolf', een man met een wolvenmasker, heeft haar ontvoerd en eist dat zij verhalen voor hem schrijft, want anders zal hij haar vermoorden. Katie probeert uit alle macht er voor te zorgen dat ze kan ontsnappen van deze moordenaar.

Ik hou van lezen vanuit verschillende perspectieven. Ook bij dit boek vond ik dat een toegevoegde waarde. Het geeft je van meerdere kanten een kijk op de situatie en langzaamaan komen de verhalen van Katie en Lyla dichter bij elkaar tot de ontknoping.

In het eerste deel van het boek zat ik er helemaal in. De spanning wordt goed opgebouwd en er worden lijntjes uitgezet waardoor je als lezer nieuwsgierig wordt naar de moordenaar en zijn beweegredenen tot het moorden. Maar toen zakte het voor mij in door de wendingen in het verhaal en het fantasy-element. Hoewel dit niet persé slecht hoeft te zijn, vond ik het wel storend dat het bij dit verhaal plotseling wordt toegevoegd waardoor twists in het verhaal soms erg gekunsteld lijken. Naarmate het verhaal vorderde en ik meer in de schrijfstijl zat begon ik het weer meer te waarderen.

Al met al een interessant verhaal wat goed in elkaar zit, maar de wendingen in het verhaal deden voor mij afbreuk aan het idee wat ik had bij dit boek vooraf aan het lezen.

Hou jij van een thriller, waar sprookjes en fantasy elementen in zitten, dan is dit wellicht iets voor jou!

Meer recensies van SimoneGJ