Een fantastisch begin van een nieuwe serie

SimoneGJ SimoneGJ
20 mrt 2026

Ruby Crusoe; Het vertrek - Kevin Hassing'Je kunt geen avonturen beleven zonder dingen te proberen.''Echt slimme mensen maken fouten. Fouten waar ze van leren. Domme mensen proberen niks.'Met de leesclub van Ilona lazen we het eerste deel uit de nieuwe serie van Kevin Hassing. Nadat de leesclub op de eerste datum niet kon doorgaan, was het gisteravond toch zo ver. En wat was het leuk! Kevin was er zelf bij en gaf antwoord op vragen en vertelde hoe hij tot de inspiratie van dit verhaal is gekomen. Wat ik vooral ook zo leuk vond was dat er een heel aantal kinderen bij waren. Heel leuk welke andere dingen hen dan weer opvallen dan volwassenen. Het verhaal:Ruby is de enige dochter van kapitein Robinson Crusoe. Net als haar vader wil zij ook op avontuur. Maar meisjes mogen niet op het schip. Toch lukt het Ruby om ongezien op het schip te komen. Wanneer alles mis lijkt te gaan besluit Ruby om van boord te springen. En zo komt ze terecht op een, zo lijkt het, onbewoond eiland. Ruby zet al haar kennis in om te overleven, maar dat alleen zijn en voor haarzelf zorgen gaat niet zonder slag of stoot.Het boek bevat veel humor en fantastische woorden zoals 'zielzalvend' en 'vernedervink (zo'n beetje het tegenovergestelde van een trotse pauw). Ik vind het mooi dat het verhaal niet te rooskleurig en perfect is, maar dat Ruby echt tegen gevaren aanloopt en dat dingen soms echt niet goed gaan. Ik vond dit boek zó leuk! Maar 1 ding aan dit boek baal ik enorm van.....dat ik moet wachten op deel 2.

Meer recensies van SimoneGJ