Advertentie

Ruud zijn moeder is onlangs overleden en samen met zijn zus ruimt hij haar appartement op. De foto’s die zijn moeder gemaakt heeft komen tot leven en Ruud verdwijnt erin en reist zo terug naar zijn verleden.

Zijn zus reist met hem mee en weer terug, maar gelooft hem niet. Om te bewijzen dat het allemaal echt is wil hij een oude broche mee naar het heden nemen.

Terug in de tijd komt hij zijn oude liefde tegen. Zal hij terugkeren naar nu of blijft hij bij haar?

Schippers vertelt zijn verhaal in korte hoofdstukken en laat heden en verleden vloeiend in elkaar overgaan. Zijn stijl is poëtisch en bloemrijk, waardoor je als lezer er niet al te vlot doorheen gaat. Door het geheen en weer is het soms lastig te volgen.

In Waar was je nou laat Schippers ook veel hints voorbij komen die naar het heden en verleden wijzen. Hoe de vork precies in de steel zit is lastig te bepalen.

Het idee, de oude herinneringen en het herbeleven zijn herkenbaar voor iedereen die door een oude doos foto’s gaat. Het erin verdwijnen in de figuurlijke zin wellicht ook, maar hier gaat het om letterlijk opgaan in het verleden.

Geen makkelijk boek. Hou je van poëzie en bloemrijke taal? Dan is dit het boek om te lezen.

Reacties op: Letterlijk of figuurlijk verdwijnen

28
Waar was je nou - K. Schippers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker